• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodová pěna na lívance
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová pěna na lívance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová pěna na lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l jahody
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozmačkáme s polovinou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbytek cukru. Do ušlehaného sněhu rozšleháme jahody s cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 15. 1. 2008 08:46

    Výborná je na bavorské vdolečky.Ale bacha ať si nevyhodíte pusu z pantů.:-)PS

  • ELA | 10. 1. 2008 12:43

    jejda, babiččina pěna na lívance! mňam!! a v zimě místo čerstvých jaho a cukru pár lžic jahodové marmelády...

  • Anonym | 10. 1. 2008 11:27

    tak to je báječná mňamka tahle pěna na lívance a jedla sem ji už jako malá dělala ji babička a vždycky když ji dělám vzpomenu si na babičku a na mámu je to pěna mého mládí.....

  • daniela | 18. 11. 2007 13:04

    Naprosto sohlasim s pani Evou, salmonela neni uvnitř vajička, ale na skořápce. Nejsem si , ale jistá, že umytí postačí. Salmonela se zničí při teplotě 60 stupňu.

  • spejsek | 6. 10. 2007 20:05

    Pěnu nám s lívancema dělala babička. Jahody mixovala s cukrem a smetanou. Hlavně pořádně namixovat.

  • Tereza - | 8. 6. 2007 12:42

    Janka, Napísala som to preto, lebo sa už veľakrát na týchto stránkach debatuje o salmonele v súvislosti s vajíčkami, a niekedy dosť ostro. A nikoho nenapadne hľadať salmonely inde, napr. v ovocí a zeleninovej šťave. Myslím, že človek sa vždy má čo poučiť.

  • Máří | 8. 6. 2007 12:07

    Myslíte, že informace o zdravotních rizicích je nedůležitá? Ne každá hospodyňka je studovaný mikrobiolog.

  • jana ponáhlá | 8. 6. 2007 10:44

    Já bych se ráda na těchto stránkách dozvěděla o Vašich zkušenostech s tímto receptem, případně o dalších nápadech a vylepšeních. Ty jsou někdy mnohem zajímavější než sám recept.Názory a psaní o salmonele bych nechala do jiné rubriky. Teď honem nevím do jaké, ale kdo se o salmonele chce něco dovědět, určitě fundované komentáře a informace si na webových stránkách najde.

  • Martina N | 8. 6. 2007 08:40

    A v krajnom prípade sa dá sneh vyšľahať nad parou a tým sa salmonela zlikviduje;)Tento sneh chutí aj nám.

  • Tereza - | 7. 6. 2007 17:21

    Citujem : Mikróby rodu Salmonella patria medzi patogénne mikroorganizmy. Zdrojom nákazy sú predovšetkým potraviny živočíšneho pôvodu, napríklad mäso alebo vajcia. Salmonela sa môže nachádzať i vo všetkých nedostatočne tepelne upravených potravinách. Najväčšie riziko predstavuje mäso, mleté mäso, mäsové výrobky, mäso a výrobky z hydiny, sušené alebo surové vajcia, vaječné výrobky (ako sú majonézy, plnené pekárenská a cukrárenské výrobky, rôzne krémy), zmrzliny (obsahujúce mliečne zložky), plody mora - varené kôrovce a mäkkýše, živé lastúrniky a ulitníky - ako napr. mušle, ustrice, syry, maslo a smotana vyrobená zo surového mlieka alebo mlieka, ktoré bolo ošetrené nižšou teplotou ako je pasterizácia. Salmonelou môžu byť kontaminované aj potraviny neživočíšneho pôvodu určené na priamu spotrebu: naklíčené semená, nakrájané ovocie, nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy.

  • Zdena z JM | 7. 6. 2007 12:05

    A já jsem zase četla nebo slyšela,že tím,že vejce umyjete,dostane se salmonela skrz skořápku dovnitř.Takže asi takto: 100 lidí 100 názorů.A vzhledem k tomu,že debata ohledně používání syrových vajec zde proběhla už mnohokrát,nechala bych na každém,ať se sám svobodně rozhodne,co bude jíst.Ne?

  • Eva | 7. 6. 2007 11:46

    Salmoneloza není uvnitř vejce, ale vždycky na znečištěné skořápce. Do pokrmu se dostane při rozbíjení vejce. Takže každé vejce dobře umyjte a máte po problémech. Umývat ale až těsně před použitím, jinak se vejce zase dříve zkazí, protože se smyje přirozená ochranná vrstva.

  • Květa čarodka | 7. 6. 2007 11:39

    Nevím, kde jste přišla k této informaci, ale ubezpečuju vás, že salmonela je i v bílku. Doloženo onemocněním rodiny po konzumaci ZAPEČENÉHO sněhu na nákypu a následného nálezu salmonely ve zbylém žloutku.Pokud ale někdo nevěří, nerozmlouvám, pouze varuji.

  • Anonym | 7. 6. 2007 10:36

    Tak to jste na omylu,bílek nikdy neobsahuje salmonelozu.Ta je pouze ve žloutku.

  • Květa čarodka | 7. 6. 2007 10:04

    Ach jo, zase syrové bílky. Nedoporučuju, varuju. Salmonelóza hrozí a zbytečně.Jako děti jsme to milovaly, ale teď už bych si to netroufla a dětem obzvlášť ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
25
Bílkové suchárky
Bílkové suchárky
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Velký přehled StarDance Tour 2025: Dojde na střídání partnerů! Kdo s kým?

Velký přehled StarDance Tour 2025: Dojde na střídání partnerů! Kdo s kým?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Jahodová pěna na lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact