• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová pěna na lívance
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová pěna na lívance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová pěna na lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l jahody
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozmačkáme s polovinou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbytek cukru. Do ušlehaného sněhu rozšleháme jahody s cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 15. 1. 2008 08:46

    Výborná je na bavorské vdolečky.Ale bacha ať si nevyhodíte pusu z pantů.:-)PS

  • ELA | 10. 1. 2008 12:43

    jejda, babiččina pěna na lívance! mňam!! a v zimě místo čerstvých jaho a cukru pár lžic jahodové marmelády...

  • Anonym | 10. 1. 2008 11:27

    tak to je báječná mňamka tahle pěna na lívance a jedla sem ji už jako malá dělala ji babička a vždycky když ji dělám vzpomenu si na babičku a na mámu je to pěna mého mládí.....

  • daniela | 18. 11. 2007 13:04

    Naprosto sohlasim s pani Evou, salmonela neni uvnitř vajička, ale na skořápce. Nejsem si , ale jistá, že umytí postačí. Salmonela se zničí při teplotě 60 stupňu.

  • spejsek | 6. 10. 2007 20:05

    Pěnu nám s lívancema dělala babička. Jahody mixovala s cukrem a smetanou. Hlavně pořádně namixovat.

  • Tereza - | 8. 6. 2007 12:42

    Janka, Napísala som to preto, lebo sa už veľakrát na týchto stránkach debatuje o salmonele v súvislosti s vajíčkami, a niekedy dosť ostro. A nikoho nenapadne hľadať salmonely inde, napr. v ovocí a zeleninovej šťave. Myslím, že človek sa vždy má čo poučiť.

  • Máří | 8. 6. 2007 12:07

    Myslíte, že informace o zdravotních rizicích je nedůležitá? Ne každá hospodyňka je studovaný mikrobiolog.

  • jana ponáhlá | 8. 6. 2007 10:44

    Já bych se ráda na těchto stránkách dozvěděla o Vašich zkušenostech s tímto receptem, případně o dalších nápadech a vylepšeních. Ty jsou někdy mnohem zajímavější než sám recept.Názory a psaní o salmonele bych nechala do jiné rubriky. Teď honem nevím do jaké, ale kdo se o salmonele chce něco dovědět, určitě fundované komentáře a informace si na webových stránkách najde.

  • Martina N | 8. 6. 2007 08:40

    A v krajnom prípade sa dá sneh vyšľahať nad parou a tým sa salmonela zlikviduje;)Tento sneh chutí aj nám.

  • Tereza - | 7. 6. 2007 17:21

    Citujem : Mikróby rodu Salmonella patria medzi patogénne mikroorganizmy. Zdrojom nákazy sú predovšetkým potraviny živočíšneho pôvodu, napríklad mäso alebo vajcia. Salmonela sa môže nachádzať i vo všetkých nedostatočne tepelne upravených potravinách. Najväčšie riziko predstavuje mäso, mleté mäso, mäsové výrobky, mäso a výrobky z hydiny, sušené alebo surové vajcia, vaječné výrobky (ako sú majonézy, plnené pekárenská a cukrárenské výrobky, rôzne krémy), zmrzliny (obsahujúce mliečne zložky), plody mora - varené kôrovce a mäkkýše, živé lastúrniky a ulitníky - ako napr. mušle, ustrice, syry, maslo a smotana vyrobená zo surového mlieka alebo mlieka, ktoré bolo ošetrené nižšou teplotou ako je pasterizácia. Salmonelou môžu byť kontaminované aj potraviny neživočíšneho pôvodu určené na priamu spotrebu: naklíčené semená, nakrájané ovocie, nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy.

  • Zdena z JM | 7. 6. 2007 12:05

    A já jsem zase četla nebo slyšela,že tím,že vejce umyjete,dostane se salmonela skrz skořápku dovnitř.Takže asi takto: 100 lidí 100 názorů.A vzhledem k tomu,že debata ohledně používání syrových vajec zde proběhla už mnohokrát,nechala bych na každém,ať se sám svobodně rozhodne,co bude jíst.Ne?

  • Eva | 7. 6. 2007 11:46

    Salmoneloza není uvnitř vejce, ale vždycky na znečištěné skořápce. Do pokrmu se dostane při rozbíjení vejce. Takže každé vejce dobře umyjte a máte po problémech. Umývat ale až těsně před použitím, jinak se vejce zase dříve zkazí, protože se smyje přirozená ochranná vrstva.

  • Květa čarodka | 7. 6. 2007 11:39

    Nevím, kde jste přišla k této informaci, ale ubezpečuju vás, že salmonela je i v bílku. Doloženo onemocněním rodiny po konzumaci ZAPEČENÉHO sněhu na nákypu a následného nálezu salmonely ve zbylém žloutku.Pokud ale někdo nevěří, nerozmlouvám, pouze varuji.

  • Anonym | 7. 6. 2007 10:36

    Tak to jste na omylu,bílek nikdy neobsahuje salmonelozu.Ta je pouze ve žloutku.

  • Květa čarodka | 7. 6. 2007 10:04

    Ach jo, zase syrové bílky. Nedoporučuju, varuju. Salmonelóza hrozí a zbytečně.Jako děti jsme to milovaly, ale teď už bych si to netroufla a dětem obzvlášť ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Báječné špízy

Báječné špízy

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Domácí chleba

Domácí chleba

Dietní buchta

Dietní buchta

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

254
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
243
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
18
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
15
Pohanková pomazánka
Pohanková pomazánka

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Fanoušci po celém světě se loučí s Ozzym Osbournem (†76): Pieta, kam se podíváš!

Fanoušci po celém světě se loučí s Ozzym Osbournem (†76): Pieta, kam se podíváš!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Jahodová pěna na lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact