• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jahody
    • 1
      kg cukr
    • 2
      ks citron 1 - 2

Postup přípravy receptu

1
Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd., používám obyčejný a dělam to takto. 1 kg jahod + 1 kg cukru, omyté a očištěné jahody posypu cukrem a necham odstát i přes noc, druhý den dám vařit, když změknou tak ponorným mixérem nebo tlačítkem na bramb. kaši pomačkám. Vařím asi 1/2 hodiny podle toho, kolik vody pustily jahody, nakonec přidám citrónovou šťávu a ještě trochu povařím. Můžete vařit i déle jestli to chcete hustší. Asi 15 min předem dám troubu na 120 C, dám do ní umyté sklenice a asi tak 15 min sterilizuji sklenice před naplněním. Pak naplním sklenice, až nahoru, očistím kraje, zavíčkuji, postavím ohřátým dnem nahoru, přikryji a nechám do druhého dne vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Fischerová | 7. 5. 2017 16:09

    Dobrý den poslední dobou mi vždy jahodová marmeláda během pár týdnů zhnědla a nai chut nic moc,zkusím obč cukrem jak tu píšete.Želírovací cukr je na nic a to samé gelfixy.

  • Zdeňka | 1. 3. 2017 20:37

    tuto marmeládku jsem dělala loni, dala jsem 500 g cukru, dala jsem citron a 1/2 lžičky kyseliny citronové Dělala jsem jednu várku řidší, dětem do jogurtů a druhou hustší na chléb.... Ještě nám pár sklenic zbylo, marmeládka má nádhrenou barvu a chuť, vůbec nesplesnivěla, nato, že jsme dělali marmeládu poprvé a úspěch u dětí byl převeliký, už se těšíme opět na jahodovou sezónu a marmelády určitě uděláme více :-) ;-)

  • Soňa | 10. 6. 2015 15:04

    já jahody povařím, jak začnou houstnout přidám obyčejný cukr a vařím ještě chvíli aby se vyvařil zbytek vody, který zase jahody pustí po přidání cukru. Poté dám do čistých skleniček, zavíčkuji, obrátím dnem vzhůru a nechám schládnout. Nikdy se mi nic nezkazilo. A dělám tak i marmelády z meruněk, třešní, višní, hrušek, rybízu, broskví..... prostě to jde z jakéhokoliv ovoce. ;-) :-P

  • Eva | 9. 6. 2015 21:57

    Dobrý den, dala jsem 0,5 kg cukru na 1 kg jahod a je to pro mě přeslazené.. Jinak jsem dala lžičku kyseliny citrónové a 1 citrón, kdybych měla ještě další i dva tak dám, aby to nebylo tak sladké..

  • Danda | 8. 6. 2015 17:36

    Marmeládu jsem vyzkoušela vloni. Ještě dnes mám pár skleniček a je stále dobrá. Aby se vám neudělal "marmeládový med", jak psala Lenka, nezapomeňte přidat šťávu ze dvou citronů..o))) Na kilo jahod jsem dávala necelé kilo cukru a dál postupovala l dle návodu. Já pro jistotu povrch marmelád ještě zakapávám slivovicí nebo rumem, stejně tak jimi vypláchnu vnitřní stranu víčka před zavíčkovaním... ;-) "Marmeládování zdar." :-))

  • sibila40 | 4. 11. 2014 21:40

    nemohu se zapsat,protoze jsem zztratila pasword :-( ...bohuzel,neumim zachazet se zerilovacim cukrem,mnemam zkusenosti,.... takze nemohu poradit. tady kde jsem na jihu teploty jsou velke,takze domaci marmelady jsou sladci,aby dele vydrzely... v cesku jsme nikdy tolik cukru nedavali...... <3

  • ludwiga | 12. 7. 2014 00:33

    výborné!!!! <3

  • aluska | 20. 6. 2014 11:36

    jiste, ze nezkazilo, zelirovaci cukr totiz obsahuje konzervanty...

  • Aluse | 15. 6. 2014 16:52

    Můžu tak udělat i marmeládu z třešní?

  • lipanda | 4. 6. 2014 14:30

    Nenechávám nic odležet,jahody naházím do hrnce,trochu povařím,rozmixuji (tyč. mixerem),také jen trochu,potom tam vsypu želírovací cukr (jiný nedávám)a vařím za stálého míchání při mírném plameni asi 5 min.Naplním sklenice a otočím je dnem vzhůru,nechám do druhého dne a uklidím. Ještě se mi nikdy nic nezkazilo. Poměr ovoce a želírovacího cukru je na sáčku. Dobrou chuť

  • Plyshka | 2. 6. 2014 14:13

    Cukr tam pusobi především jako konzervační činidlo proti bakteriím, tak bych určitě množství cukru dodržovala.

  • lenka | 5. 7. 2013 13:02

    určitě dejte jenom půl kila cukru, dala jsem kilo a teď mám jahodový med :-) :-) :-) :-)

  • anna | 16. 6. 2011 13:33

    uvažuji stejně jako vy, dát na 1kg jahod jen 0,5kg cukru akorát mám méně sladké jahody.(nechat odležet celou noc). a pak druhý den při vaření chci přidat želírovací cukr, ale ten budu dávat od oka nevím jaký poměr bych měla přidat jestli ho dosypat do kila nebo stačí jen troška? .nemám se zavařováním marmelád zkušenost, tudíž netuším jakou to bude mít hustotu ani jak to bude chutnat.

  • zuza | 10. 6. 2011 21:11

    stalo by se něco,kdybych dala na 1kg jahod jen 0,5kg cukru,aby to nebylo tak sladké??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Jahodová
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Salámový aspik

Salámový aspik

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

53
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
47
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
40
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
40
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zoufalství muzikálové Kleopatry Nývltové: Uvězněna v Jordánsku! Kvůli čemu?

Zoufalství muzikálové Kleopatry Nývltové: Uvězněna v Jordánsku! Kvůli čemu?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact