• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg jahody
    • 1
      kg cukr
    • 2
      ks citron 1 - 2

Postup přípravy receptu

1
Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd., používám obyčejný a dělam to takto. 1 kg jahod + 1 kg cukru, omyté a očištěné jahody posypu cukrem a necham odstát i přes noc, druhý den dám vařit, když změknou tak ponorným mixérem nebo tlačítkem na bramb. kaši pomačkám. Vařím asi 1/2 hodiny podle toho, kolik vody pustily jahody, nakonec přidám citrónovou šťávu a ještě trochu povařím. Můžete vařit i déle jestli to chcete hustší. Asi 15 min předem dám troubu na 120 C, dám do ní umyté sklenice a asi tak 15 min sterilizuji sklenice před naplněním. Pak naplním sklenice, až nahoru, očistím kraje, zavíčkuji, postavím ohřátým dnem nahoru, přikryji a nechám do druhého dne vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Mrkvový salát s vanilkovým nebo skořicovým cukrem

Mrkvový salát s vanilkovým nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Fischerová | 7. 5. 2017 16:09

    Dobrý den poslední dobou mi vždy jahodová marmeláda během pár týdnů zhnědla a nai chut nic moc,zkusím obč cukrem jak tu píšete.Želírovací cukr je na nic a to samé gelfixy.

  • Zdeňka | 1. 3. 2017 20:37

    tuto marmeládku jsem dělala loni, dala jsem 500 g cukru, dala jsem citron a 1/2 lžičky kyseliny citronové Dělala jsem jednu várku řidší, dětem do jogurtů a druhou hustší na chléb.... Ještě nám pár sklenic zbylo, marmeládka má nádhrenou barvu a chuť, vůbec nesplesnivěla, nato, že jsme dělali marmeládu poprvé a úspěch u dětí byl převeliký, už se těšíme opět na jahodovou sezónu a marmelády určitě uděláme více :-) ;-)

  • Soňa | 10. 6. 2015 15:04

    já jahody povařím, jak začnou houstnout přidám obyčejný cukr a vařím ještě chvíli aby se vyvařil zbytek vody, který zase jahody pustí po přidání cukru. Poté dám do čistých skleniček, zavíčkuji, obrátím dnem vzhůru a nechám schládnout. Nikdy se mi nic nezkazilo. A dělám tak i marmelády z meruněk, třešní, višní, hrušek, rybízu, broskví..... prostě to jde z jakéhokoliv ovoce. ;-) :-P

  • Eva | 9. 6. 2015 21:57

    Dobrý den, dala jsem 0,5 kg cukru na 1 kg jahod a je to pro mě přeslazené.. Jinak jsem dala lžičku kyseliny citrónové a 1 citrón, kdybych měla ještě další i dva tak dám, aby to nebylo tak sladké..

  • Danda | 8. 6. 2015 17:36

    Marmeládu jsem vyzkoušela vloni. Ještě dnes mám pár skleniček a je stále dobrá. Aby se vám neudělal "marmeládový med", jak psala Lenka, nezapomeňte přidat šťávu ze dvou citronů..o))) Na kilo jahod jsem dávala necelé kilo cukru a dál postupovala l dle návodu. Já pro jistotu povrch marmelád ještě zakapávám slivovicí nebo rumem, stejně tak jimi vypláchnu vnitřní stranu víčka před zavíčkovaním... ;-) "Marmeládování zdar." :-))

  • sibila40 | 4. 11. 2014 21:40

    nemohu se zapsat,protoze jsem zztratila pasword :-( ...bohuzel,neumim zachazet se zerilovacim cukrem,mnemam zkusenosti,.... takze nemohu poradit. tady kde jsem na jihu teploty jsou velke,takze domaci marmelady jsou sladci,aby dele vydrzely... v cesku jsme nikdy tolik cukru nedavali...... <3

  • ludwiga | 12. 7. 2014 00:33

    výborné!!!! <3

  • aluska | 20. 6. 2014 11:36

    jiste, ze nezkazilo, zelirovaci cukr totiz obsahuje konzervanty...

  • Aluse | 15. 6. 2014 16:52

    Můžu tak udělat i marmeládu z třešní?

  • lipanda | 4. 6. 2014 14:30

    Nenechávám nic odležet,jahody naházím do hrnce,trochu povařím,rozmixuji (tyč. mixerem),také jen trochu,potom tam vsypu želírovací cukr (jiný nedávám)a vařím za stálého míchání při mírném plameni asi 5 min.Naplním sklenice a otočím je dnem vzhůru,nechám do druhého dne a uklidím. Ještě se mi nikdy nic nezkazilo. Poměr ovoce a želírovacího cukru je na sáčku. Dobrou chuť

  • Plyshka | 2. 6. 2014 14:13

    Cukr tam pusobi především jako konzervační činidlo proti bakteriím, tak bych určitě množství cukru dodržovala.

  • lenka | 5. 7. 2013 13:02

    určitě dejte jenom půl kila cukru, dala jsem kilo a teď mám jahodový med :-) :-) :-) :-)

  • anna | 16. 6. 2011 13:33

    uvažuji stejně jako vy, dát na 1kg jahod jen 0,5kg cukru akorát mám méně sladké jahody.(nechat odležet celou noc). a pak druhý den při vaření chci přidat želírovací cukr, ale ten budu dávat od oka nevím jaký poměr bych měla přidat jestli ho dosypat do kila nebo stačí jen troška? .nemám se zavařováním marmelád zkušenost, tudíž netuším jakou to bude mít hustotu ani jak to bude chutnat.

  • zuza | 10. 6. 2011 21:11

    stalo by se něco,kdybych dala na 1kg jahod jen 0,5kg cukru,aby to nebylo tak sladké??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Jahodová
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

80
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
18
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
17
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
10 potravin, díky kterým se budete cítit i vypadat mladší
10 potravin, díky kterým se budete cítit i…
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact