• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s citrony
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda s citrony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda s citrony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 4 sklenice
    • 750
      g jahody
    • 5
      ks citron
    • 500
      g cukr Extra
    • 4
      lžíce bílý rum

Postup přípravy receptu

1
Citrony oloupeme (i s bílou slupkou) a rozebereme na dílky. Jahody omyjeme, očistíme a rozkrájíme. V hrnci ovoce promícháme s želírovacím cukrem. Přivedeme za stálého míchání k varu, necháme asi 3 minuty vařit a stáhneme z ohně. Pak přilijeme rum a promícháme. Uvařenou směsí ihned naplníme sklenice až po okraj. Necháme stát víčkem dolů zhruba 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný clafoutis s citrony

Jablečný clafoutis s citrony

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem

Koláč s kandovanými citrony a…

Borůvkové cupcakes s citrony

Borůvkové cupcakes s citrony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka | 8. 6. 2007 13:01

    Jaky ma vyznam citron v marmelade? Dava se tam pouze kvuli chuti, nebo ma nejaky konzervacni ucinek ??

  • Jitulka | 7. 7. 2006 16:52

    Moje první marmeláda v životě a dopadla skvěle :o) jednoduchá, rychlá a mooooc dobroučká!!!

  • Gabriela Houšková | 23. 6. 2006 07:54

    tak jsem to včera vyzkoušela. Moc mi to neztuhlo, je to spíš jako kompot, zřejmě je to tím cukrem, protože jsem tam dala želírovací cukr 1:1. A taky jsem zapomněla na ten rum, tak to budeme muset rychle spotřebovat. Přidala jsem trochu mleté skořice, citrony jsem měla jen 3, tak jsem tam dala 2 pomeranče.

  • Věra | 21. 6. 2006 14:58

    Pro paní Ivanu :-)) pokud by jste chtěla dělat z obyčejneho cukru přečtěte si recept "Jahodová klevela" možná se vám recept bude hodit.

  • Ivana | 21. 6. 2006 13:55

    Děkuju moc za rady, já dělám celé roky Jahodový džem s obyč.cukrem a petozou nebo pektogelem nebo gelfixem, džem neteče, tak proto ten můj dotaz, že bych to případně nahradila i v tomto receptu. Dík

  • Věra | 21. 6. 2006 13:31

    Aha už vidím, nedočetla jsem větu. Ale máte pravdu, bez želírovacího cukru bych to nezkoušela, je tam sice dost citronů no ale želírovací cukr na ten nedám dopustit.

  • Šárka Tkáčová | 21. 6. 2006 12:50

    Věrko,Ivana se ptá,kestli může použít normální cukr a kolik toho normálního cukru na to množství jahod.Alespoň tak jsem to pochopila já.Ivanko , cukr může být i normální , já bych si to ale bez želírovacího přípravku netroufla.jahody blbě tuhnou,ne jak rybíz.nevím , tuto marmeládu jsem ještě nedělala.Kupte si želírovací přípravek , jsou různé druhy a jsou i takové , které šetří cukr.Např.na 1kg ovoce jen půl kila cukru a pod.Ale ty jsou dražší .Ať se povede.

  • Věra | 21. 6. 2006 12:24

    Ivano - uvedené množství je uvedené množství v receptu tj. 750g jahod.

  • Věra | 21. 6. 2006 12:22

    Dělala jsem tak, že jsem uvedené množství jahod prosypala asi 5 lžicemi obyč. cukru dala do lednice a druhý den jsem v hrnci promíchala s nakrájenými citrony, pomixovala ponorným mixerem a přidala želírovací cukr extra 2+1 , ale myslím, že by to šlo i s želírovacím cukrem 1+1. Nakonec jsem vmíchala obyčejný rum, bílý jsem neměla. Je to ňamka, dělala jsem letos již po druhé jsem hamoun :-))

  • Ivana | 21. 6. 2006 12:07

    Může se prosím použít normální cukr? A jaké množství na uvedené množství jahod? Děkuji za odpověď.

  • Věra | 21. 6. 2006 09:00

    Výborný recept.Pokrájené jahody posypu cukem a nechám přes noc v lednici odležet Druhý den pokračuji dle postupu. Je to rychlé a opravdu vynikající. Když dáte do mixeru mléko, smetanový jogurt a dle chuti marmelády a umixujete je z toho vynikající kokteil, který můžete dělat i v zimě. Doporučuji !!

  • Marcela Vrabcová | 5. 7. 2004 12:41

    Tuto marmeládu dělam již několik let a vždy s ní sklízím velký úspěch. Nemění barvu a zůstává stále krásně červená.Je z receptáře Dr. Oetkera a doporučuji i ostatní, které se dají najít na stránkách www.oetker.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Jahodová
Pokrmy Sladké Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý rum Citron Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
34
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
27
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
26
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s citrony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact