• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s citrony
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda s citrony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda s citrony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 4 sklenice
    • 750
      g jahody
    • 5
      ks citron
    • 500
      g cukr Extra
    • 4
      lžíce bílý rum

Postup přípravy receptu

1
Citrony oloupeme (i s bílou slupkou) a rozebereme na dílky. Jahody omyjeme, očistíme a rozkrájíme. V hrnci ovoce promícháme s želírovacím cukrem. Přivedeme za stálého míchání k varu, necháme asi 3 minuty vařit a stáhneme z ohně. Pak přilijeme rum a promícháme. Uvařenou směsí ihned naplníme sklenice až po okraj. Necháme stát víčkem dolů zhruba 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný clafoutis s citrony

Jablečný clafoutis s citrony

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem

Koláč s kandovanými citrony a…

Borůvkové cupcakes s citrony

Borůvkové cupcakes s citrony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka | 8. 6. 2007 13:01

    Jaky ma vyznam citron v marmelade? Dava se tam pouze kvuli chuti, nebo ma nejaky konzervacni ucinek ??

  • Jitulka | 7. 7. 2006 16:52

    Moje první marmeláda v životě a dopadla skvěle :o) jednoduchá, rychlá a mooooc dobroučká!!!

  • Gabriela Houšková | 23. 6. 2006 07:54

    tak jsem to včera vyzkoušela. Moc mi to neztuhlo, je to spíš jako kompot, zřejmě je to tím cukrem, protože jsem tam dala želírovací cukr 1:1. A taky jsem zapomněla na ten rum, tak to budeme muset rychle spotřebovat. Přidala jsem trochu mleté skořice, citrony jsem měla jen 3, tak jsem tam dala 2 pomeranče.

  • Věra | 21. 6. 2006 14:58

    Pro paní Ivanu :-)) pokud by jste chtěla dělat z obyčejneho cukru přečtěte si recept "Jahodová klevela" možná se vám recept bude hodit.

  • Ivana | 21. 6. 2006 13:55

    Děkuju moc za rady, já dělám celé roky Jahodový džem s obyč.cukrem a petozou nebo pektogelem nebo gelfixem, džem neteče, tak proto ten můj dotaz, že bych to případně nahradila i v tomto receptu. Dík

  • Věra | 21. 6. 2006 13:31

    Aha už vidím, nedočetla jsem větu. Ale máte pravdu, bez želírovacího cukru bych to nezkoušela, je tam sice dost citronů no ale želírovací cukr na ten nedám dopustit.

  • Šárka Tkáčová | 21. 6. 2006 12:50

    Věrko,Ivana se ptá,kestli může použít normální cukr a kolik toho normálního cukru na to množství jahod.Alespoň tak jsem to pochopila já.Ivanko , cukr může být i normální , já bych si to ale bez želírovacího přípravku netroufla.jahody blbě tuhnou,ne jak rybíz.nevím , tuto marmeládu jsem ještě nedělala.Kupte si želírovací přípravek , jsou různé druhy a jsou i takové , které šetří cukr.Např.na 1kg ovoce jen půl kila cukru a pod.Ale ty jsou dražší .Ať se povede.

  • Věra | 21. 6. 2006 12:24

    Ivano - uvedené množství je uvedené množství v receptu tj. 750g jahod.

  • Věra | 21. 6. 2006 12:22

    Dělala jsem tak, že jsem uvedené množství jahod prosypala asi 5 lžicemi obyč. cukru dala do lednice a druhý den jsem v hrnci promíchala s nakrájenými citrony, pomixovala ponorným mixerem a přidala želírovací cukr extra 2+1 , ale myslím, že by to šlo i s želírovacím cukrem 1+1. Nakonec jsem vmíchala obyčejný rum, bílý jsem neměla. Je to ňamka, dělala jsem letos již po druhé jsem hamoun :-))

  • Ivana | 21. 6. 2006 12:07

    Může se prosím použít normální cukr? A jaké množství na uvedené množství jahod? Děkuji za odpověď.

  • Věra | 21. 6. 2006 09:00

    Výborný recept.Pokrájené jahody posypu cukem a nechám přes noc v lednici odležet Druhý den pokračuji dle postupu. Je to rychlé a opravdu vynikající. Když dáte do mixeru mléko, smetanový jogurt a dle chuti marmelády a umixujete je z toho vynikající kokteil, který můžete dělat i v zimě. Doporučuji !!

  • Marcela Vrabcová | 5. 7. 2004 12:41

    Tuto marmeládu dělam již několik let a vždy s ní sklízím velký úspěch. Nemění barvu a zůstává stále krásně červená.Je z receptáře Dr. Oetkera a doporučuji i ostatní, které se dají najít na stránkách www.oetker.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Jahodová
Pokrmy Sladké Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý rum Citron Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
30
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
28
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s citrony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact