• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g jahody
    • 600
      g třešně vypeckované
    • 1
      ks želírovací prostředek želírfix, gelfix... 1:2 nebo 1:3
    • 500
      g cukr krupice nebo krystal dle sladkosti ovoce a chuti 300 -

Postup přípravy receptu

1
Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme dělat marmeládu, ovoce si před vařením pomeleme nebo rozmixujeme dohladka. Pak vše na mírném ohni vaříme 3 - 5 minut a pokud chceme a tvoří se nám na povrchu příliš pěny, můžeme jí odebírat stranou (po zchladnutí je výborná například do bílého jogurtu nebo do zakysané smetany). Jestliže budeme chtít používat džem nebo marmeládu jako ovocnou vložku do pohárů nebo jogurtů..., můžeme dát poměr ovoce až 750 + 750 gramů. Marmeláda nebude tak tuhá, ale také vyloženě nepoteče, jelikož třešně jsou více "masité".
2
Po uvaření nalijeme horkou marmeládu (džem) do čistých, suchých sklenic, které pevně uzavřeme čistými, suchými víčky. Skleničky hned po uzavření otočíme na 5 minut dnem vzhůru, po 5-ti minutách vrátíme zpět a necháme zcela zchladnout. Pak uložíme do temna (sklep, komora) a odebíráme dle potřeby a chuti.
3
Pokud chceme a marmeládu jsme třeba nestačili nalít do sklenic úplně horkou, můžeme naplněné a pevně uzavřené skleničky ještě sterilovat na cca 10 minut na 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Višňový džem (marmeláda)

Višňový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Třešňová Jahodová
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Třešně Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

109
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
102
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
94
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
84
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka
82
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
Jahodová limonáda
Jahodová limonáda
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
Jahodová Pavlova
Jahodová Pavlova
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact