Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme smetanu. Postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Poklademe omytými jahodami a upečeme. Pokud chcete zabránit propadnutí jahod na dno formy, promíchejte je v misce s trochou mouky předtím, než je budete na bublaninu pokládat.
Množství surovin odpovídá klasickému pekáčku o délce strany cca 25 cm, pokud chcete bublaninu připravit v menší kulaté formě, připravte ji ze 2 vajec a z ostatních surovin uberte 1/3 množství. (foto na obrázku)
Doporučuji, skvělý recept, peču opakovaně. Jednoduchá příprava, rychlé upečení, chutná s rybízem, meruňkami, jahodami, asi bude dobré i jakékoliv jiné ovoce. Do hodiny máte na stole výborný moučník i pro nečekanou návštěvu.
Klasika vždy chutná skvělě! Jednoduchý recept zvládl i můj přítel a oba jsme si moc pochutnali. Dělali jsme do dortové formy a jen se zaprášilo... Budeme opakovat i s jiným ovocem a na větší plech
:-)
Výborná, mouku jsem z poloviny nahradila celozrnnou, pekla jsem z dvojté dávky na plech a s drobenkou, všem doma i v práci moc chutnala 1*
Barča
|16. 6. 2011 20:58
Naprosto perfektní.. upekla jsem nakonec dva plechy jak mě to bavilo.. v jednoduchosti je krása !
Pavlína Farkašová
|2. 8. 2010 17:20
Dělala jsem s rybízem a z dvojité dávky a jenom se zaprášilo.
Petra Vlachová
|24. 6. 2010 12:57
Tak jsem to před chvíli vytáhla z trouby, pro nás 2 je porce akorát a dobře, že jste napsali, že stačí menší plech (pekla jsem ve sklovarné míse). Je vynikající a velmi doporučuji!!
Pavla Stodolová
|2. 4. 2009 18:53
Dnes jsem ji upekla a je moc dobrá. Použila jsem mražené jahody, jen jsem je propláchla horkou vodou a pak je prohodila trochu v mouce.
Pavla Stodolová
|2. 4. 2009 18:53
Dnes jsem ji upekla a je moc dobrá. Použila jsem mražené jahody, jen jsem je propláchla horkou vodou a pak je prohodila trochu v mouce.
Veronika
|29. 8. 2007 10:36
je možný použít i mražený jahody???
Lenka
|28. 8. 2007 17:56
Koláč je výborný, jen jsem ho dělala z dvojté dávky, protože uvedené množstní je asi určeno pro dortovou formu. Dělala jsem ho z jahod a malin, které jsem trochu prohodila v polohrubé mouce,aby nekleslo. Na plechu jsem ještě ovoce posypala cukrem krupice a drobenkou (1/2 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 2 pol. lžíce másla). Dávám za 1.
Dia Ha.
|5. 6. 2007 19:15
Skvělý! Zkoušela jsem to i s borůvkama a je to opravdu dobrý
Dia Ha.
|5. 6. 2007 19:15
Skvělý! Zkoušela jsem to i s borůvkama a je to opravdu dobrý