• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - jahodový dort
Napište svůj komentář k receptu

"Jahoďák" - jahodový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto, forma průměr 23 cm
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 300
      g měkký tvaroh nebo Mascarpone
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 4
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
  • Dále
    • 500
      g jahody odstopkované, čisté, cca
    • 1
      ks želé dortové jahodové nebo čiré, červené na 250 ml tekutiny + cukr

Postup přípravy receptu

1
Krém: smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a zlehka vmícháme do vyšlehaného mascarpone (tvarohu) s cukrem dle chuti. Krém rozdělíme a do poloviny vmícháme na kousky pokrájené jahody (cca 250 g).
2
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme korpus vychladnout, pak ho prokrojíme a naplníme polovinou náplně, do které jsme vmíchali pokrájené jahody. Pak zaklopíme vrchním dílem, potřeme rovnoměrně druhou polovinou čistého krému, kterou poklademe jahodami a přelijeme vlažným želé.
3
Vše necháme v chladnu proležet a ztuhnout.
4
Pak pokrájíme a před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou, čerstvou jahodou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Jahodový dort III.

Jahodový dort III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 09:27

    Vynikající :) Chutnal i mámě, která nemusí sladké.

  • Anonymous | 11. 3. 2016 11:26

    víborný:-) :-**************)))))))))))

  • Doležalová | 19. 1. 2016 15:58

    Je výborný :-* .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Teplá voda Vejce Želé dortové Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

18
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
16
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
16
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
14
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
14
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté…
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
"Karamelka" - bábovka
"Karamelka" - bábovka
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - jahodový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact