• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - dort
Napište svůj komentář k receptu

"Jahoďák" - dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus (forma 22 cm)
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce vanilkové aroma
    • tuk
  • Krém
    • 400
      g jahody čerstvé nebo zmražené
    • 400
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      ks ztužovač šlehačky pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti 2 -
    • 1
      ks želatinový ztužovač - jemně mletá želatina

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova - vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme a naplníme jahodovou náplní.
2
Jahody rozmačkáme s cukrem, nemusíme úplně, můžeme nechat i kousky jahod. Ztužovač připravíme dle návodu: necháme nabobtnat, rozpustíme, přidáme trochu rozmačkaných jahod i se šťávou, rychle zamícháme a ihned rychlým mícháním přidáme do jahod. K jahodám se ztužovačem přimícháme i smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem(a ztužovačem), dobře promícháme.
3
Na dno dortové formy dáme spodní díl korpusu, na který nandáme polovinu jahodového krému, hladíme, zaklopíme vrchním dílem a na něj rozetřeme zbytek krému. Necháme proležet nejlépe 24 hodin v chladnu.
4
*Zdobení není nutné, stačí pár tahů vidličkou před uložením do chladničky, nebo můžeme dozdobit čersvými jahodami, šlehačkou ... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Jahoďák" - jahodový dort

"Jahoďák" - jahodový dort

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 23. 5. 2016 13:28

    Určitě vyzkouším. Vypadá velmi libě :)

  • Simona Engelová | 18. 6. 2015 13:48

    Luxusní fresh krém. Zamilovali jsme si ho všichni a teď ho dělám i s piškotama. Je to dokonalá lahůdka které se nemůžeme nabažit.

  • Zuzana Voborská | 28. 3. 2015 11:31

    Rozkrojit bych ho asi zvládla protože mi hezky buchta vyskočila, ale nechala jsem to tak a krém dala nahoru. Do rána krásně ztuhnul a je ÚŽASNÝ! <3

  • sam | 16. 11. 2014 05:44

    .nejdřív se nauč řádně česky,- potom se uč vařit........ :-D

  • Dorota | 5. 6. 2014 14:38

    Tak a kdo my ten dort udělá...? :-\ Nehlaste se všichni...! :-))

  • Zlatka | 3. 6. 2014 14:59

    Prokrajovat buchtu jsem se ani nepokoušela, protože jsem množství ponechala a těsto nalila do ráfku 30 cm, bylo toho akorát na pokrytí dna a to byl i můj záměr. Náplň je naprosto skvostná, prostě nebe v puse a moc vám děkuji za tenhle jahodový dort, který jsem ještě nazdobila pořádnou porcí čerstvých jahod.

  • Káťa | 29. 3. 2014 10:10

    Dobrý den, tak jsem dort vyzkoušela, ale bohužel se moc nepovedl :-( Těsto jsem udělala z dvojité dávky, jak tady někdo radil, takže korpus se dal v pohodě rozkrojit. Ale ten krém se mi úplně zkazil :-( Vůbec nevím co jsem udělala špatně, ale po přidání ztužovače se mi šlehačka totálně zgrcla :-/ Každopádně je to moje chyba a dort i přes to je výborný jen nevypadá tak lákavě :-D

  • Alikimik333 | 26. 3. 2014 19:28

    Dobrý den, dnes jsme Váš recept vyzkoušeli a myslím, že se povedl. Korpus se nám sice rozpůlit nepodařilo, protože máme větší formu, ale poradili jsme si s tím tak, že jsme korpus zalili ještě pudinkem. Zatím jahoďák vypadá úžasně a už se nemůžeme dočkat, až si na něm smlsneme! Ála a Martínek

  • Nikol ka | 3. 1. 2014 15:52

    Mám na něj obrovskou chut <3

  • Jana | 7. 11. 2013 19:06

    Upekla jsem manželovi koláč, oblizoval se až za ušima. K tomu ještě naše nová čajová souprava z www.dinezon.cz , nemělo to chybu. :-* <3

  • Denisa | 21. 7. 2013 15:50

    Už na pohled byl k sežrání a co teprv na ten druhý :-D , dort je pryč a já bych si ještě zakrojila :'( , někdo bude muset na nákup :-\ .

  • Karolína | 18. 6. 2013 21:12

    Výborný a osvěžující, děkuji za všechny doma.

  • eva | 20. 8. 2012 10:41

    Dort jsem vyzkoušela a povedl se - moc dobrý. Ale korpus jsem -poté co jsem si přečetla v komentářích, že je moc nízký a nedá se dobře rozkrojit (s čímž mám taky z dřívějška špatné zkušenosti)- udělala z dvojité dávky a mohu vřele doporučit - byl akorát a přepůlit šel perfektně.Nahoru na krém jsem ještě dala čerstvé přepůlené jahody a vypadal a chutnal báječně.

  • Krňáková | 29. 5. 2012 17:27

    Dělám podobně jako řezy na plech a používám želatinu od dr.etkera,jsou výborné a s čerstvou jahodou vypadají úžasně.

  • Radka Dvořáková | 19. 4. 2012 07:32

    Dort se povedl, je jednoduchý a hlavně není moc sladký. Recept tisknu a už se těším jak si ho dneska po práci ještě jednou vychutnáme.

  • janicqa | 2. 3. 2012 21:03

    Tento recept se mi líbil hned od fotografie, a tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet. Zpočátku byl problém rozluštit recept, protože jsem se zamotala v tom, jak to vlastně je s tím krémem, do jaké části jahod co, ale nakonec vše dobře dopadlo. Jen jsem bohužel měla jen větší formu, a tak byl "korpus" moc nízky a nedal se rozpůlit, ale vše vyřešil malý balíček dětských piškotů, které jsem použila místo druhé části "korpus". Navrch jsem použila jahodovou marmeládu, která vytvořila krásnou "pavučinku". S tímto receptem jsem opravdu spokojená. Mohu jen vřele doporučit! Samozřejmě nemohu dát jiné hodnocení než 1! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2012 20:30

    ...to jsem rád :-) a někdo si hned pospíšil s pětkou :-|

  • michalGIP | 4. 2. 2012 18:35

    lahoda

  • michalGIP | 4. 2. 2012 18:35

    lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vejce Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Mexické maso

Mexické maso

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

117
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
94
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
76
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté…
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
"Karamelka" - bábovka
"Karamelka" - bábovka
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact