• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - dort
Napište svůj komentář k receptu

"Jahoďák" - dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus (forma 22 cm)
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce vanilkové aroma
    • tuk
  • Krém
    • 400
      g jahody čerstvé nebo zmražené
    • 400
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      ks ztužovač šlehačky pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti 2 -
    • 1
      ks želatinový ztužovač - jemně mletá želatina

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova - vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme a naplníme jahodovou náplní.
2
Jahody rozmačkáme s cukrem, nemusíme úplně, můžeme nechat i kousky jahod. Ztužovač připravíme dle návodu: necháme nabobtnat, rozpustíme, přidáme trochu rozmačkaných jahod i se šťávou, rychle zamícháme a ihned rychlým mícháním přidáme do jahod. K jahodám se ztužovačem přimícháme i smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem(a ztužovačem), dobře promícháme.
3
Na dno dortové formy dáme spodní díl korpusu, na který nandáme polovinu jahodového krému, hladíme, zaklopíme vrchním dílem a na něj rozetřeme zbytek krému. Necháme proležet nejlépe 24 hodin v chladnu.
4
*Zdobení není nutné, stačí pár tahů vidličkou před uložením do chladničky, nebo můžeme dozdobit čersvými jahodami, šlehačkou ... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Jahoďák" - jahodový dort

"Jahoďák" - jahodový dort

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 23. 5. 2016 13:28

    Určitě vyzkouším. Vypadá velmi libě :)

  • Simona Engelová | 18. 6. 2015 13:48

    Luxusní fresh krém. Zamilovali jsme si ho všichni a teď ho dělám i s piškotama. Je to dokonalá lahůdka které se nemůžeme nabažit.

  • Zuzana Voborská | 28. 3. 2015 11:31

    Rozkrojit bych ho asi zvládla protože mi hezky buchta vyskočila, ale nechala jsem to tak a krém dala nahoru. Do rána krásně ztuhnul a je ÚŽASNÝ! <3

  • sam | 16. 11. 2014 05:44

    .nejdřív se nauč řádně česky,- potom se uč vařit........ :-D

  • Dorota | 5. 6. 2014 14:38

    Tak a kdo my ten dort udělá...? :-\ Nehlaste se všichni...! :-))

  • Zlatka | 3. 6. 2014 14:59

    Prokrajovat buchtu jsem se ani nepokoušela, protože jsem množství ponechala a těsto nalila do ráfku 30 cm, bylo toho akorát na pokrytí dna a to byl i můj záměr. Náplň je naprosto skvostná, prostě nebe v puse a moc vám děkuji za tenhle jahodový dort, který jsem ještě nazdobila pořádnou porcí čerstvých jahod.

  • Káťa | 29. 3. 2014 10:10

    Dobrý den, tak jsem dort vyzkoušela, ale bohužel se moc nepovedl :-( Těsto jsem udělala z dvojité dávky, jak tady někdo radil, takže korpus se dal v pohodě rozkrojit. Ale ten krém se mi úplně zkazil :-( Vůbec nevím co jsem udělala špatně, ale po přidání ztužovače se mi šlehačka totálně zgrcla :-/ Každopádně je to moje chyba a dort i přes to je výborný jen nevypadá tak lákavě :-D

  • Alikimik333 | 26. 3. 2014 19:28

    Dobrý den, dnes jsme Váš recept vyzkoušeli a myslím, že se povedl. Korpus se nám sice rozpůlit nepodařilo, protože máme větší formu, ale poradili jsme si s tím tak, že jsme korpus zalili ještě pudinkem. Zatím jahoďák vypadá úžasně a už se nemůžeme dočkat, až si na něm smlsneme! Ála a Martínek

  • Nikol ka | 3. 1. 2014 15:52

    Mám na něj obrovskou chut <3

  • Jana | 7. 11. 2013 19:06

    Upekla jsem manželovi koláč, oblizoval se až za ušima. K tomu ještě naše nová čajová souprava z www.dinezon.cz , nemělo to chybu. :-* <3

  • Denisa | 21. 7. 2013 15:50

    Už na pohled byl k sežrání a co teprv na ten druhý :-D , dort je pryč a já bych si ještě zakrojila :'( , někdo bude muset na nákup :-\ .

  • Karolína | 18. 6. 2013 21:12

    Výborný a osvěžující, děkuji za všechny doma.

  • eva | 20. 8. 2012 10:41

    Dort jsem vyzkoušela a povedl se - moc dobrý. Ale korpus jsem -poté co jsem si přečetla v komentářích, že je moc nízký a nedá se dobře rozkrojit (s čímž mám taky z dřívějška špatné zkušenosti)- udělala z dvojité dávky a mohu vřele doporučit - byl akorát a přepůlit šel perfektně.Nahoru na krém jsem ještě dala čerstvé přepůlené jahody a vypadal a chutnal báječně.

  • Krňáková | 29. 5. 2012 17:27

    Dělám podobně jako řezy na plech a používám želatinu od dr.etkera,jsou výborné a s čerstvou jahodou vypadají úžasně.

  • Radka Dvořáková | 19. 4. 2012 07:32

    Dort se povedl, je jednoduchý a hlavně není moc sladký. Recept tisknu a už se těším jak si ho dneska po práci ještě jednou vychutnáme.

  • janicqa | 2. 3. 2012 21:03

    Tento recept se mi líbil hned od fotografie, a tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet. Zpočátku byl problém rozluštit recept, protože jsem se zamotala v tom, jak to vlastně je s tím krémem, do jaké části jahod co, ale nakonec vše dobře dopadlo. Jen jsem bohužel měla jen větší formu, a tak byl "korpus" moc nízky a nedal se rozpůlit, ale vše vyřešil malý balíček dětských piškotů, které jsem použila místo druhé části "korpus". Navrch jsem použila jahodovou marmeládu, která vytvořila krásnou "pavučinku". S tímto receptem jsem opravdu spokojená. Mohu jen vřele doporučit! Samozřejmě nemohu dát jiné hodnocení než 1! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2012 20:30

    ...to jsem rád :-) a někdo si hned pospíšil s pětkou :-|

  • michalGIP | 4. 2. 2012 18:35

    lahoda

  • michalGIP | 4. 2. 2012 18:35

    lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vejce Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

18
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
18
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
17
Tykvový kompot
Tykvový kompot
16
Roštěnky Esterházy
Roštěnky Esterházy
14
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté…
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
"Karamelka" - bábovka
"Karamelka" - bábovka
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact