• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou

autor: Evunia
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g fazole
    • 1
      hrnek jáhly
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžička česnek sušený
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks masox /kuřecí rosolovitý od Knorr/
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks pórek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      lžička rostlinné máslo

Postup přípravy receptu

1
Jáhly:
2
Na jeden hrnek jáhel - dva hrnky vody. Jáhly zalijeme a vaříme, dokud se voda nevsákne.
3
Pozor, aby se jáhly nerozvařily.
4
Na pánvi (používám wok nebo jinou hlubokou pánev) necháme roztéct lžičku rostlinného másla, přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli, pořádně promícháme, poté přidáme jáhly a mrkev. Zakapeme sojovkou a dochutíme špetkou soli.
5
Stále promícháváme vařečkou, aby se netvořily hrudky.
6
Na pánvi z ušlehaných vajec uděláme omeletu, nakrájíme na nudličky a přidáme do jáhel. Vše znovu dobře promícháme.
7
Kuřecí prsa:
8
Pouze nakrájíme na nudličky, zakápneme sojovkou a dochutíme lžičkou česneku. Opražíme dozlatova.
9
Brambory:
10
Ve slupce umyjeme, necháme v hrnci 5 minut projít varem, posypeme majoránkou a necháme upéct v troubě.
11
Fazolová omáčka:
12
Přes noc namočené fazole vaříme úplně doměkka, přidáme 2 balíčky bujonu a celý pórek.
13
Když jsou fazole měkké, buď procedíme nebo rozmixujeme do kaše.
14
Osobně fazole cedím (prosívám). Syn fazole nejí, ale když je to omáčka, nepozná to a já mu říkám, že je to guláš, takže je sní. :)
15
Jestliže je omáčka hodně hustá, spíš jako kaše, přidáme ještě trochu horké vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou

Uzené maso s fazolovou kaší a…

Filé s bramborovo - fazolovou kaší

Filé s bramborovo - fazolovou kaší

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarda | 2. 11. 2015 10:48

    Podle obrázku to vypadá to spíš na otravu jídlem :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Pečení Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek sušený Cibule Fazole Jáhly Kuřecí prsa Majoránka Masox Mrkev Pórek Rostlinné máslo Sojová omáčka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
48
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
41
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
31
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
28
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové placičky s mrkví
Jáhlové placičky s mrkví
Jáhlové placky
Jáhlové placky
Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
Jahodová limonáda
Jahodová limonáda
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
  • Recepty.cz
  • Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact