• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová (pohanková) kaše nasladko

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek jáhly Nebo pohanky.
    • 4
      hrnek voda Pro pohanku 3 hrnky.
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce sušené mléko Může být i sójové.
  • Na posypání, dochucení
    • skořice
    • med
    • mák mletý
    • kakao

Postup přípravy receptu

1
Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut.
2
Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.
3
Po částečném zchladnutí důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše přitom zhoustne, proto poměr s vodou 1:4. Nakonec pro zjemnění zamixujeme libovolné mléko v prášku.
4
Dál postupujeme jako s krupicovou kaší: posypeme, omastíme, sníme, přidáme si, sníme, litujeme že nebylo více :-)
5
Poznámka: pohankovou kaši nemixuji, je dobrá s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

Pohanková kaše (falešná houbová),…

2 x tvarohové knedlíčky nasladko

2 x tvarohové knedlíčky nasladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 19. 6. 2007 09:37

    Kaše vařím také na vodě (i ovesnou), na sladké varianty používám Kokos milk, na slané ovesný či pohankový nápoj v prášku. je to mňamózní a navíc zdravé :-) a jelikož jsem lenora, tak též nemixuji.

  • MartinV | 19. 3. 2007 08:36

    Kaši můžeme vařit rovnou s mlékem nebo s mlékem ředěným vodou. Vařím ji na vodě protože mléko omezuji (je hlenotvorné), a nakonec pro děti kaši zjemnňuji např.ovesným nápojem v prášku. Stejně mohou postupovat i alergici na mléko.

  • Pavla Brousilová | 18. 3. 2007 18:42

    Je to opravdu výborné.Jen tam přidám ještě dýnové,slunečnicové semínka a hrozinky s neslazenýma burizonama super doporučuji.

  • Hajná | 17. 3. 2007 22:21

    To je supr recept:) hlavně protože je bez lepku:)

  • fukjak | 14. 3. 2007 12:43

    Sušené mléko u těchto pokrmů je vzhledem ke své ceně zbytečný luxus. Lépe je použít např. 12%smetanu.

  • Eliška | 13. 3. 2007 21:33

    Jáhlové i pohankové vločky jsou příjemné v polévkách. Obohacují i zahušťují, doporučuji vyzkoušet, nebudete litovat.

  • Jindřiška Skalická | 12. 3. 2007 20:18

    Do uvařené pohanky s mlékem na kaši nastrouhám jablka, přidám rozinky a zakapu medem.

  • dita | 7. 3. 2007 16:12

    já jáhlovou kaši miluju, ale vůbec není potřeba ji mixovat...uvařím ji (i s cca 0,5 l mléka na 250g jáhel) za občasného míchání a je to. Dám na ni kousek másla, posypu kakaem a cukrem...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Kakao Mák mletý Med Skořice Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

46
Máslové řízky
Máslové řízky
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
27
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Exmanželka Ondřeje Rumla Doris Martinez: Gottova múza se podruhé vdala

Exmanželka Ondřeje Rumla Doris Martinez: Gottova múza se podruhé vdala

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact