• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová (pohanková) kaše nasladko

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek jáhly Nebo pohanky.
    • 4
      hrnek voda Pro pohanku 3 hrnky.
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce sušené mléko Může být i sójové.
  • Na posypání, dochucení
    • skořice
    • med
    • mák mletý
    • kakao

Postup přípravy receptu

1
Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut.
2
Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.
3
Po částečném zchladnutí důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše přitom zhoustne, proto poměr s vodou 1:4. Nakonec pro zjemnění zamixujeme libovolné mléko v prášku.
4
Dál postupujeme jako s krupicovou kaší: posypeme, omastíme, sníme, přidáme si, sníme, litujeme že nebylo více :-)
5
Poznámka: pohankovou kaši nemixuji, je dobrá s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

Pohanková kaše (falešná houbová),…

2 x tvarohové knedlíčky nasladko

2 x tvarohové knedlíčky nasladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 19. 6. 2007 09:37

    Kaše vařím také na vodě (i ovesnou), na sladké varianty používám Kokos milk, na slané ovesný či pohankový nápoj v prášku. je to mňamózní a navíc zdravé :-) a jelikož jsem lenora, tak též nemixuji.

  • MartinV | 19. 3. 2007 08:36

    Kaši můžeme vařit rovnou s mlékem nebo s mlékem ředěným vodou. Vařím ji na vodě protože mléko omezuji (je hlenotvorné), a nakonec pro děti kaši zjemnňuji např.ovesným nápojem v prášku. Stejně mohou postupovat i alergici na mléko.

  • Pavla Brousilová | 18. 3. 2007 18:42

    Je to opravdu výborné.Jen tam přidám ještě dýnové,slunečnicové semínka a hrozinky s neslazenýma burizonama super doporučuji.

  • Hajná | 17. 3. 2007 22:21

    To je supr recept:) hlavně protože je bez lepku:)

  • fukjak | 14. 3. 2007 12:43

    Sušené mléko u těchto pokrmů je vzhledem ke své ceně zbytečný luxus. Lépe je použít např. 12%smetanu.

  • Eliška | 13. 3. 2007 21:33

    Jáhlové i pohankové vločky jsou příjemné v polévkách. Obohacují i zahušťují, doporučuji vyzkoušet, nebudete litovat.

  • Jindřiška Skalická | 12. 3. 2007 20:18

    Do uvařené pohanky s mlékem na kaši nastrouhám jablka, přidám rozinky a zakapu medem.

  • dita | 7. 3. 2007 16:12

    já jáhlovou kaši miluju, ale vůbec není potřeba ji mixovat...uvařím ji (i s cca 0,5 l mléka na 250g jáhel) za občasného míchání a je to. Dám na ni kousek másla, posypu kakaem a cukrem...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Kakao Mák mletý Med Skořice Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Salámové špízy

Salámové špízy

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

77
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
68
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
61
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
61
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
52
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact