• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová (pohanková) kaše nasladko

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek jáhly Nebo pohanky.
    • 4
      hrnek voda Pro pohanku 3 hrnky.
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce sušené mléko Může být i sójové.
  • Na posypání, dochucení
    • skořice
    • med
    • mák mletý
    • kakao

Postup přípravy receptu

1
Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut.
2
Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.
3
Po částečném zchladnutí důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše přitom zhoustne, proto poměr s vodou 1:4. Nakonec pro zjemnění zamixujeme libovolné mléko v prášku.
4
Dál postupujeme jako s krupicovou kaší: posypeme, omastíme, sníme, přidáme si, sníme, litujeme že nebylo více :-)
5
Poznámka: pohankovou kaši nemixuji, je dobrá s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

Pohanková kaše (falešná houbová),…

2 x tvarohové knedlíčky nasladko

2 x tvarohové knedlíčky nasladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 19. 6. 2007 09:37

    Kaše vařím také na vodě (i ovesnou), na sladké varianty používám Kokos milk, na slané ovesný či pohankový nápoj v prášku. je to mňamózní a navíc zdravé :-) a jelikož jsem lenora, tak též nemixuji.

  • MartinV | 19. 3. 2007 08:36

    Kaši můžeme vařit rovnou s mlékem nebo s mlékem ředěným vodou. Vařím ji na vodě protože mléko omezuji (je hlenotvorné), a nakonec pro děti kaši zjemnňuji např.ovesným nápojem v prášku. Stejně mohou postupovat i alergici na mléko.

  • Pavla Brousilová | 18. 3. 2007 18:42

    Je to opravdu výborné.Jen tam přidám ještě dýnové,slunečnicové semínka a hrozinky s neslazenýma burizonama super doporučuji.

  • Hajná | 17. 3. 2007 22:21

    To je supr recept:) hlavně protože je bez lepku:)

  • fukjak | 14. 3. 2007 12:43

    Sušené mléko u těchto pokrmů je vzhledem ke své ceně zbytečný luxus. Lépe je použít např. 12%smetanu.

  • Eliška | 13. 3. 2007 21:33

    Jáhlové i pohankové vločky jsou příjemné v polévkách. Obohacují i zahušťují, doporučuji vyzkoušet, nebudete litovat.

  • Jindřiška Skalická | 12. 3. 2007 20:18

    Do uvařené pohanky s mlékem na kaši nastrouhám jablka, přidám rozinky a zakapu medem.

  • dita | 7. 3. 2007 16:12

    já jáhlovou kaši miluju, ale vůbec není potřeba ji mixovat...uvařím ji (i s cca 0,5 l mléka na 250g jáhel) za občasného míchání a je to. Dám na ni kousek másla, posypu kakaem a cukrem...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Kakao Mák mletý Med Skořice Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

20
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
19
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
19
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
18
Buřty na pivu
Buřty na pivu
16
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact