• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová kaše

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek jáhly
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Propláchuté jáhly zalijeme 1 l studené vody, přivedeme k varu a vodu slijeme. Opakujeme takto ještě jednou. Pak jáhly zalijeme osolenou studenou vodou se 2 lžicemi másla a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme zbylé máslo a dochutíme solí a osmaženou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Trpák | 19. 10. 2015 19:50

    To Vaše Vysokoškolské vzdělání znamená jen to, že opakujete jen , co Vás bylo záměrně naučeno sponzorem Vaší školy (Farmamonopolem). A ten patogenní organismus opravdu ? Schopnost organismu vstřebávat mateřské mléko končí v cca 3-5ti letech člověka. Následné, pravidelné konzumování mléka a výrobku sněj je kyselinotvorné !!!

  • Kačka | 20. 3. 2015 08:50

    Tak to rozhodně není pravda :-D A to říkám tak jistě proto, že mám v oboru potravinářství vysokoškolské vzdělání ;-). Teplota je volena tak, aby dšlo ke zničení patogenních organismů a přitom zůtala většina vitamínů a minerálu v nezměné formě a množství 8-)

  • Michal | 4. 3. 2015 21:39

    Pasterizací - ohřátím mléka na vysokou teplotu a následné prudké ochlazení se z mléka ztrácejí výživné látky a z mléka se stává obarvená voda.

  • alena | 14. 2. 2012 10:33

    toje super <3

  • katka | 4. 3. 2011 18:58

    vite vubec co je to pasterizace? Mne teda neprijde ze by se zahratim a prudkym zchlazenim stal z mlika jed

  • Myslete lidi | 16. 10. 2010 18:14

    Pasterizované mléko je jed !

  • Pierre | 25. 2. 2008 14:42

    to Sara:s tím propláchnutím naprosto souhlasím,jinak jsou jahly hořké,ale nechápu,proč by se nutně musely vařit v mléce,já je dělám ve vodě.Nejvíce se mi jako koření osvědčila sušená bazalka ( nešetřit s ní ! )Jáhly jsou jedno z nejzdravějších jídel,jedli jej naši prapředci a je jako jedno z mála jídel alkalické,čili zásadité !

  • sara | 9. 8. 2007 02:02

    Několik upřesnění k receptu: 1/ jáhly se nemusí předvařovat, stačí je jen propláchnout vařící vodou, a to zhruba 3x2/ nevaří se ve vodě, ale v MLÉCE3/ poměr jahel + mléka je cca 1:2,5, čili na 4 šálky jahel musí přijít 10 šálků mlékaTak kaši vaříme u nás doma, přesně tak, jak to vařívala naše babička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jáhly Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Pečené brambory

Pečené brambory

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

99
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
38
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…
22
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
16
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve &#039;čarodějnic&#039;

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve &#039;čarodějnic&#039;

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact