• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová kaše

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek jáhly
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Propláchuté jáhly zalijeme 1 l studené vody, přivedeme k varu a vodu slijeme. Opakujeme takto ještě jednou. Pak jáhly zalijeme osolenou studenou vodou se 2 lžicemi másla a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme zbylé máslo a dochutíme solí a osmaženou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Trpák | 19. 10. 2015 19:50

    To Vaše Vysokoškolské vzdělání znamená jen to, že opakujete jen , co Vás bylo záměrně naučeno sponzorem Vaší školy (Farmamonopolem). A ten patogenní organismus opravdu ? Schopnost organismu vstřebávat mateřské mléko končí v cca 3-5ti letech člověka. Následné, pravidelné konzumování mléka a výrobku sněj je kyselinotvorné !!!

  • Kačka | 20. 3. 2015 08:50

    Tak to rozhodně není pravda :-D A to říkám tak jistě proto, že mám v oboru potravinářství vysokoškolské vzdělání ;-). Teplota je volena tak, aby dšlo ke zničení patogenních organismů a přitom zůtala většina vitamínů a minerálu v nezměné formě a množství 8-)

  • Michal | 4. 3. 2015 21:39

    Pasterizací - ohřátím mléka na vysokou teplotu a následné prudké ochlazení se z mléka ztrácejí výživné látky a z mléka se stává obarvená voda.

  • alena | 14. 2. 2012 10:33

    toje super <3

  • katka | 4. 3. 2011 18:58

    vite vubec co je to pasterizace? Mne teda neprijde ze by se zahratim a prudkym zchlazenim stal z mlika jed

  • Myslete lidi | 16. 10. 2010 18:14

    Pasterizované mléko je jed !

  • Pierre | 25. 2. 2008 14:42

    to Sara:s tím propláchnutím naprosto souhlasím,jinak jsou jahly hořké,ale nechápu,proč by se nutně musely vařit v mléce,já je dělám ve vodě.Nejvíce se mi jako koření osvědčila sušená bazalka ( nešetřit s ní ! )Jáhly jsou jedno z nejzdravějších jídel,jedli jej naši prapředci a je jako jedno z mála jídel alkalické,čili zásadité !

  • sara | 9. 8. 2007 02:02

    Několik upřesnění k receptu: 1/ jáhly se nemusí předvařovat, stačí je jen propláchnout vařící vodou, a to zhruba 3x2/ nevaří se ve vodě, ale v MLÉCE3/ poměr jahel + mléka je cca 1:2,5, čili na 4 šálky jahel musí přijít 10 šálků mlékaTak kaši vaříme u nás doma, přesně tak, jak to vařívala naše babička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jáhly Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Banánky I

Banánky I

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

52
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
29
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
28
Nudle s Hoisin omáčkou
Nudle s Hoisin omáčkou

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact