• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová kaše

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek jáhly
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Propláchuté jáhly zalijeme 1 l studené vody, přivedeme k varu a vodu slijeme. Opakujeme takto ještě jednou. Pak jáhly zalijeme osolenou studenou vodou se 2 lžicemi másla a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme zbylé máslo a dochutíme solí a osmaženou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Trpák | 19. 10. 2015 19:50

    To Vaše Vysokoškolské vzdělání znamená jen to, že opakujete jen , co Vás bylo záměrně naučeno sponzorem Vaší školy (Farmamonopolem). A ten patogenní organismus opravdu ? Schopnost organismu vstřebávat mateřské mléko končí v cca 3-5ti letech člověka. Následné, pravidelné konzumování mléka a výrobku sněj je kyselinotvorné !!!

  • Kačka | 20. 3. 2015 08:50

    Tak to rozhodně není pravda :-D A to říkám tak jistě proto, že mám v oboru potravinářství vysokoškolské vzdělání ;-). Teplota je volena tak, aby dšlo ke zničení patogenních organismů a přitom zůtala většina vitamínů a minerálu v nezměné formě a množství 8-)

  • Michal | 4. 3. 2015 21:39

    Pasterizací - ohřátím mléka na vysokou teplotu a následné prudké ochlazení se z mléka ztrácejí výživné látky a z mléka se stává obarvená voda.

  • alena | 14. 2. 2012 10:33

    toje super <3

  • katka | 4. 3. 2011 18:58

    vite vubec co je to pasterizace? Mne teda neprijde ze by se zahratim a prudkym zchlazenim stal z mlika jed

  • Myslete lidi | 16. 10. 2010 18:14

    Pasterizované mléko je jed !

  • Pierre | 25. 2. 2008 14:42

    to Sara:s tím propláchnutím naprosto souhlasím,jinak jsou jahly hořké,ale nechápu,proč by se nutně musely vařit v mléce,já je dělám ve vodě.Nejvíce se mi jako koření osvědčila sušená bazalka ( nešetřit s ní ! )Jáhly jsou jedno z nejzdravějších jídel,jedli jej naši prapředci a je jako jedno z mála jídel alkalické,čili zásadité !

  • sara | 9. 8. 2007 02:02

    Několik upřesnění k receptu: 1/ jáhly se nemusí předvařovat, stačí je jen propláchnout vařící vodou, a to zhruba 3x2/ nevaří se ve vodě, ale v MLÉCE3/ poměr jahel + mléka je cca 1:2,5, čili na 4 šálky jahel musí přijít 10 šálků mlékaTak kaši vaříme u nás doma, přesně tak, jak to vařívala naše babička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jáhly Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza na plech

Pizza na plech

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Americké muffiny

Americké muffiny

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

67
Dýňová tortila
Dýňová tortila
63
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Michaela Ochotská (40): Ukázala rostoucí bříško!

Těhotná Michaela Ochotská (40): Ukázala rostoucí bříško!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact