• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Jahelníkový nákyp

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelníkový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      l mléko
    • 300
      g jáhly
    • 450
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g meruňkový kompot
    • mouka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše smícháme s vychladlou jáhlovou kaší. Na vymazaný pekáč dáme jednu vrstvu směsi, poklademe meruňkami, zalijeme druhou vrstvou kaše a pečeme cca 60 min při 180 stupních celsia. Jíme teplý i studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 24. 2. 2016 18:45

    Když pomineme oněch půl kilogramu cukru tak jáhelníkový se neříká. Česky jáhlový a nebo rovnou jáhelník :-! . Jahelníkový je jako kdybych měla pozřít jehelníček na zapichování jehel a špendlíků :-S .

  • ellienka | 24. 2. 2016 16:02

    Skoro půl kila cukru? Na toto množství nákypu by stačilo klidně i 100g - vždyť je tam i oslazený kompot. Jinak - pro lepší trávení je správné jáhly vařit ve vodě, mléko přidat až pár minutek před dovařením, až se znovu začne vařit (jáhly už s mlékem), tak vypnout a nechat s mlékem zhoustnout (nasáknou ho).

  • Uživatel (#299897) | 24. 2. 2016 14:38

    S přítelem nám to moc chutnalo :-). Množství dávala od oka a povedlo se.

  • Sarka M. | 16. 1. 2015 12:40

    A to maslo je tam k cemu?Na vymazani je ho moc 150 g ne?

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 20:48

    Místo meruněk jsem dala višňový kompot, když bude sezona, určitě je dobré využít čerstvé jahody, maliny.... Místo mouky na vysypání formy jsem použila strouhanku. Přidávám do receptu ještě vanilkový cukr. Vkládám foto :-) Jahelník je prostě super 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jáhly Máslo Meruňkový kompot Mléko Mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

155
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
145
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
75
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
66
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
49
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact