Vařila jsem jáhly s jablečným moštem. Tuto vynikající kombinaci používám do kukuřičné krupice místo mléka a nedám na ni dopustit. TAk jsem vyzkoušela i do jahelníku a je to skvělé! :-) Vyzkoušejte! ;-)
Vyzkoušela jsem recept s povařenýma brusinkama a musím říct, že je to taky super kombinace a navrch před podáváním trochu zakysané smetany ... mňamka :-)
Ja pridavam misto cukru med a taky je to dobry:-) :-P
opravdu moc dobre, nemela jsem orechy, dala jsem strouhany kokos - orech jako orech ;-) dala jsem jen lzicku cukru do bilku, jinak nebyl cukr vubec potreba. davam za 1!!!
opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?
opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?
Wýborný!!! Fakt skwely a krasne zdrawi!!! Na nakrajene kousky jsem dala lzicku bílého jogurtu, mnam mnam )
Souhlasím s Ivanou. Toto je bezva recept a nemusí tam být ani máslo a cukr, to jsou pak kalorické bomby!! Dnes jsem udělala jáhelník z čerstvých švestek, rozinek, oříšků a semínek. Šmakoval :o)
Konečně jsem našla recept na jahelník, který není plný mlíka, másla a cukru - tak tenhle bude zdravý a dneska ho zkusíme
Jáhly přivedu k varu a vařím tři minuty, pak nechám dojít na plotně a pod peřinou. Bílků ušlehám klidně víc. Je to moc dobrý!
Na kaše, jahelníky apod. vařím jáhly 10 minut a 30 minut nechám dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.
Jahly je treba pred varenim sparit - vytahne to horkost. Sparene jahly staci varit 8 minut, jinak budou rozvarene!