• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahelník
Napište svůj komentář k receptu

Jahelník

autor: Jana Z
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek jáhly
    • sušené švestky dle chuti
    • nasekané ořechy dle chuti
    • rozinky dle chuti
    • slunečnicová semínka dle chuti
    • sníh z bílku z jednoho bílku
    • povidla např. hrušková - v závěru, na pomazání navrch

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu).
2
Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až se voda vstřebá.
3
Švestky, hrušky a rozinky povaříme asi 10 minut, smícháme s jáhlemi, přidáme opražená slunečnicová semínka, nakrájené ořechy a vmícháme sníh z 1 bílku.
4
Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
5
Pečeme asi 20-30 minut zakryté a 10 minut odkryté.
6
Nahoru též můžeme dát švestková povidla nebo zavařené ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Jáhelník se švestkami

Jáhelník se švestkami

Jahelník se sušenými švestkami

Jahelník se sušenými švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza | 9. 5. 2013 23:47

    Vařila jsem jáhly s jablečným moštem. Tuto vynikající kombinaci používám do kukuřičné krupice místo mléka a nedám na ni dopustit. TAk jsem vyzkoušela i do jahelníku a je to skvělé! :-) Vyzkoušejte! ;-)

  • žlutá kytka | 6. 8. 2011 10:16

    Vyzkoušela jsem recept s povařenýma brusinkama a musím říct, že je to taky super kombinace :) a navrch před podáváním trochu zakysané smetany ... mňamka :-)

  • jaja | 22. 2. 2011 20:46

    Ja pridavam misto cukru med a taky je to dobry:-) :-P

  • Zdeňka Šnajberková | 17. 5. 2009 20:03

    opravdu moc dobre, nemela jsem orechy, dala jsem strouhany kokos - orech jako orech ;-) dala jsem jen lzicku cukru do bilku, jinak nebyl cukr vubec potreba. davam za 1!!!

  • dani | 13. 2. 2008 15:22

    opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

  • dani | 13. 2. 2008 15:22

    opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

  • Sandy | 8. 2. 2008 11:10

    Wýborný!!! Fakt skwely a krasne zdrawi!!! Na nakrajene kousky jsem dala lzicku bílého jogurtu, mnam mnam :))

  • Markéta Valentíková | 12. 9. 2007 20:09

    Souhlasím s Ivanou. Toto je bezva recept a nemusí tam být ani máslo a cukr, to jsou pak kalorické bomby!! Dnes jsem udělala jáhelník z čerstvých švestek, rozinek, oříšků a semínek. Šmakoval :o)

  • Ivana | 19. 7. 2007 19:40

    Konečně jsem našla recept na jahelník, který není plný mlíka, másla a cukru - tak tenhle bude zdravý a dneska ho zkusíme :)

  • Lindeez | 22. 2. 2007 19:36

    Jáhly přivedu k varu a vařím tři minuty, pak nechám dojít na plotně a pod peřinou. Bílků ušlehám klidně víc. Je to moc dobrý!

  • MartinV | 16. 1. 2007 23:22

    Na kaše, jahelníky apod. vařím jáhly 10 minut a 30 minut nechám dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.

  • Karolina Kostkova | 16. 1. 2007 18:48

    Jahly je treba pred varenim sparit - vytahne to horkost. Sparene jahly staci varit 8 minut, jinak budou rozvarene!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Nasekané ořechy Povidla Rozinky Slunečnicová semínka Sníh z bílku Sušené švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

104
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
45
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Jahelník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact