Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji necháme zeskovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je. Zalijeme vývarem a vaříme asi čtvrt hodiny. Očištěný pórek nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé, ze zelí seřízneme žebra a nakrájíme ho na nudličky. Zeleninu přidáme k uvařeným jáhlám a vaříme dalších 15 minut. Nakonec polévku osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
dani
|15. 2. 2008 20:59
vynikajici, jen jsem misto zeli dala klasiku - mrkev, kedluben, celer.
Ivana Samcová
|21. 5. 2007 10:19
Polévka je výborná. Jen mne překvapilo, jak je hustá. Ale jinak velká mňamka.
Majka Přidalová
|18. 5. 2007 10:48
polévku dělám velmi podobnou, musím říct, že je velmi dobrá. Ovšem zeleninu tak dlouho tepelně nezpracovávám, vařím tak max. 5 minut. Ale záleží na chuti každého :)
Di
|18. 5. 2007 10:03
Tak nejprve uvař, ochutněj a pak teprve kritizuj, Anonymko!
Anonym
|18. 5. 2007 01:58
Pórek vařit čtvrt hodiny? No potěš pámbu. ¨Jáhle jsem snad v životě nejedla.
Luthien
|23. 3. 2007 08:31
Pokud chcete zdravou a chutnou polévku, určitě vyzkoušejte! Jáhly se po té cca půlhodině vaření rozvaří na konzistenci, jako kdyby byla v polévce zavářka z vajíček a mouky (kapání nebo drobení). Přítel nepoznal, že jsou to jáhly :o)