• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahelná polévka
Napište svůj komentář k receptu

Jahelná polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelná polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g jáhly
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      ks pórek
    • 250
      g bílé zelí
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce petželka (Sekaná)

Postup přípravy receptu

1
Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji necháme zeskovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je. Zalijeme vývarem a vaříme asi čtvrt hodiny. Očištěný pórek nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé, ze zelí seřízneme žebra a nakrájíme ho na nudličky. Zeleninu přidáme k uvařeným jáhlám a vaříme dalších 15 minut. Nakonec polévku osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahelná kaše

Jahelná kaše

Toskánská polévka

Toskánská polévka

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dani | 15. 2. 2008 20:59

    vynikajici, jen jsem misto zeli dala klasiku - mrkev, kedluben, celer.

  • Ivana Samcová | 21. 5. 2007 10:19

    Polévka je výborná. Jen mne překvapilo, jak je hustá. Ale jinak velká mňamka.

  • Majka Přidalová | 18. 5. 2007 10:48

    polévku dělám velmi podobnou, musím říct, že je velmi dobrá. Ovšem zeleninu tak dlouho tepelně nezpracovávám, vařím tak max. 5 minut. Ale záleží na chuti každého :)

  • Di | 18. 5. 2007 10:03

    Tak nejprve uvař, ochutněj a pak teprve kritizuj, Anonymko!

  • Anonym | 18. 5. 2007 01:58

    Pórek vařit čtvrt hodiny? No potěš pámbu. ¨Jáhle jsem snad v životě nejedla.

  • Luthien | 23. 3. 2007 08:31

    Pokud chcete zdravou a chutnou polévku, určitě vyzkoušejte! Jáhly se po té cca půlhodině vaření rozvaří na konzistenci, jako kdyby byla v polévce zavářka z vajíček a mouky (kapání nebo drobení). Přítel nepoznal, že jsou to jáhly :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Jáhly Pepř mletý Petželka Pórek Rostlinný olej Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

152
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
69
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
50
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jahelná polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact