• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahelná kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jahelná kaše

autor: Ivo.Slanina
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelná kaše
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jáhly
    • vlašské ořechy
    • sušené ovoce
    • skořice nebo kakao
    • mléko
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je zbaví jejich mírně nahořklé chuti).
2
Potom je v kastrolku zalijeme vodou, její hladina musí přibližně na 2-3 cm přesahovat vrstvu jáhel. Přidáme sušené ovoce (cokoli nám chutná - švestky, meruňky, jablka, rozinky atd., můžeme i kombinovat) a vlašské ořechy.
3
Vaříme bez pokličky za občasného míchání, až se voda téměř odpaří.
4
Potom vodu nahradíme mlékem a lehce povaříme. Hustotu kaše řídíme vlastní chutí a délkou vaření.
5
Hotovou kaši posypeme skořicí, můžeme i lehce mletým cukrem (ale sladká je už dost pokud jsme přidali dost ovoce) a zalejeme rozpuštěným máslem.
6
V Rusku je kaše základem každé tradiční snídaně. Celkem běžně se podává i v hotelích. Ruský slogan pak tvrdí: "Kaše síla naše!" Chutná dobře, zasytí a je navíc zdravá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 21. 2. 2013 14:53

    Děvčátka, moc děkuji za tipy. Jdu zkoušet. :-)

  • jeduvka | 3. 1. 2013 16:24

    u nás se jahelná kaše vařená od začátku v mléce jí na Štědrý večer místo kuby, jen se na ní dává strouhaný perník, med a máslo. Je do dobré, ale skutečně syté, což byl dříve asi úmysl. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 4. 2012 10:42

    Moc dobré, zdravé, určitě zařadím do jídelníčku, děkuji za recept!

  • AkinomF | 13. 4. 2012 11:20

    Vazkoušeno, právě ji jím, a je skvělá. Trochu jsem přisladila, dala sušené švestky, skořici a máslo, a je to fakt dobrota!

  • Ivana Samcová | 13. 8. 2009 19:01

    Já si kupuji jáhlové vločky, příprava s nimi je pak velice jednoduchá a rychlá. Jáhlová kaše je vynikající, prostě mňamka.

  • Marie Benešová | 3. 3. 2008 11:07

    dobrý,doporučuji zkusit kaši bez suš.ovoce,posypat čerstvými jahodami,mraž. borůvkami,malinami atd.dle chuti osladit a místo másla dát zakysanou smetanu.celkem lehké jídlo,zvlášť v létě,kdy máme dost ovoce.to samé jde pochopitelně udělat s pohanky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Vaření Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Máslo Mléko Skořice Sušené ovoce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Játrová čína

Játrová čína

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Trdelníky

Trdelníky

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
46
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
37
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
37
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka…
34
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jadran dort
Jadran dort
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jahelníkový nákyp
Jahelníkový nákyp
  • Recepty.cz
  • Jahelná kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact