• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahelná kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jahelná kaše

autor: Ivo.Slanina
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelná kaše
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jáhly
    • vlašské ořechy
    • sušené ovoce
    • skořice nebo kakao
    • mléko
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je zbaví jejich mírně nahořklé chuti).
2
Potom je v kastrolku zalijeme vodou, její hladina musí přibližně na 2-3 cm přesahovat vrstvu jáhel. Přidáme sušené ovoce (cokoli nám chutná - švestky, meruňky, jablka, rozinky atd., můžeme i kombinovat) a vlašské ořechy.
3
Vaříme bez pokličky za občasného míchání, až se voda téměř odpaří.
4
Potom vodu nahradíme mlékem a lehce povaříme. Hustotu kaše řídíme vlastní chutí a délkou vaření.
5
Hotovou kaši posypeme skořicí, můžeme i lehce mletým cukrem (ale sladká je už dost pokud jsme přidali dost ovoce) a zalejeme rozpuštěným máslem.
6
V Rusku je kaše základem každé tradiční snídaně. Celkem běžně se podává i v hotelích. Ruský slogan pak tvrdí: "Kaše síla naše!" Chutná dobře, zasytí a je navíc zdravá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 21. 2. 2013 14:53

    Děvčátka, moc děkuji za tipy. Jdu zkoušet. :-)

  • jeduvka | 3. 1. 2013 16:24

    u nás se jahelná kaše vařená od začátku v mléce jí na Štědrý večer místo kuby, jen se na ní dává strouhaný perník, med a máslo. Je do dobré, ale skutečně syté, což byl dříve asi úmysl. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 4. 2012 10:42

    Moc dobré, zdravé, určitě zařadím do jídelníčku, děkuji za recept!

  • AkinomF | 13. 4. 2012 11:20

    Vazkoušeno, právě ji jím, a je skvělá. Trochu jsem přisladila, dala sušené švestky, skořici a máslo, a je to fakt dobrota!

  • Ivana Samcová | 13. 8. 2009 19:01

    Já si kupuji jáhlové vločky, příprava s nimi je pak velice jednoduchá a rychlá. Jáhlová kaše je vynikající, prostě mňamka.

  • Marie Benešová | 3. 3. 2008 11:07

    dobrý,doporučuji zkusit kaši bez suš.ovoce,posypat čerstvými jahodami,mraž. borůvkami,malinami atd.dle chuti osladit a místo másla dát zakysanou smetanu.celkem lehké jídlo,zvlášť v létě,kdy máme dost ovoce.to samé jde pochopitelně udělat s pohanky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Vaření Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Máslo Mléko Skořice Sušené ovoce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Pribináček

Pribináček

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
24
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
23
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
22
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphyová v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphyová v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jadran dort
Jadran dort
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jahelníkový nákyp
Jahelníkový nákyp
  • Recepty.cz
  • Jahelná kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact