• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahelná kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jahelná kaše

autor: Ivo.Slanina
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelná kaše
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jáhly
    • vlašské ořechy
    • sušené ovoce
    • skořice nebo kakao
    • mléko
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je zbaví jejich mírně nahořklé chuti).
2
Potom je v kastrolku zalijeme vodou, její hladina musí přibližně na 2-3 cm přesahovat vrstvu jáhel. Přidáme sušené ovoce (cokoli nám chutná - švestky, meruňky, jablka, rozinky atd., můžeme i kombinovat) a vlašské ořechy.
3
Vaříme bez pokličky za občasného míchání, až se voda téměř odpaří.
4
Potom vodu nahradíme mlékem a lehce povaříme. Hustotu kaše řídíme vlastní chutí a délkou vaření.
5
Hotovou kaši posypeme skořicí, můžeme i lehce mletým cukrem (ale sladká je už dost pokud jsme přidali dost ovoce) a zalejeme rozpuštěným máslem.
6
V Rusku je kaše základem každé tradiční snídaně. Celkem běžně se podává i v hotelích. Ruský slogan pak tvrdí: "Kaše síla naše!" Chutná dobře, zasytí a je navíc zdravá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 21. 2. 2013 14:53

    Děvčátka, moc děkuji za tipy. Jdu zkoušet. :-)

  • jeduvka | 3. 1. 2013 16:24

    u nás se jahelná kaše vařená od začátku v mléce jí na Štědrý večer místo kuby, jen se na ní dává strouhaný perník, med a máslo. Je do dobré, ale skutečně syté, což byl dříve asi úmysl. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 4. 2012 10:42

    Moc dobré, zdravé, určitě zařadím do jídelníčku, děkuji za recept!

  • AkinomF | 13. 4. 2012 11:20

    Vazkoušeno, právě ji jím, a je skvělá. Trochu jsem přisladila, dala sušené švestky, skořici a máslo, a je to fakt dobrota!

  • Ivana Samcová | 13. 8. 2009 19:01

    Já si kupuji jáhlové vločky, příprava s nimi je pak velice jednoduchá a rychlá. Jáhlová kaše je vynikající, prostě mňamka.

  • Marie Benešová | 3. 3. 2008 11:07

    dobrý,doporučuji zkusit kaši bez suš.ovoce,posypat čerstvými jahodami,mraž. borůvkami,malinami atd.dle chuti osladit a místo másla dát zakysanou smetanu.celkem lehké jídlo,zvlášť v létě,kdy máme dost ovoce.to samé jde pochopitelně udělat s pohanky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Vaření Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Máslo Mléko Skořice Sušené ovoce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Pikantule

Pikantule

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
60
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
41
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…
32
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jadran dort
Jadran dort
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jahelníkový nákyp
Jahelníkový nákyp
  • Recepty.cz
  • Jahelná kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact