• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahelná kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jahelná kaše

autor: Ivo.Slanina
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelná kaše
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jáhly
    • vlašské ořechy
    • sušené ovoce
    • skořice nebo kakao
    • mléko
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je zbaví jejich mírně nahořklé chuti).
2
Potom je v kastrolku zalijeme vodou, její hladina musí přibližně na 2-3 cm přesahovat vrstvu jáhel. Přidáme sušené ovoce (cokoli nám chutná - švestky, meruňky, jablka, rozinky atd., můžeme i kombinovat) a vlašské ořechy.
3
Vaříme bez pokličky za občasného míchání, až se voda téměř odpaří.
4
Potom vodu nahradíme mlékem a lehce povaříme. Hustotu kaše řídíme vlastní chutí a délkou vaření.
5
Hotovou kaši posypeme skořicí, můžeme i lehce mletým cukrem (ale sladká je už dost pokud jsme přidali dost ovoce) a zalejeme rozpuštěným máslem.
6
V Rusku je kaše základem každé tradiční snídaně. Celkem běžně se podává i v hotelích. Ruský slogan pak tvrdí: "Kaše síla naše!" Chutná dobře, zasytí a je navíc zdravá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept

Dhál indický, falešný (čočková kaše s…

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 21. 2. 2013 14:53

    Děvčátka, moc děkuji za tipy. Jdu zkoušet. :-)

  • jeduvka | 3. 1. 2013 16:24

    u nás se jahelná kaše vařená od začátku v mléce jí na Štědrý večer místo kuby, jen se na ní dává strouhaný perník, med a máslo. Je do dobré, ale skutečně syté, což byl dříve asi úmysl. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 4. 2012 10:42

    Moc dobré, zdravé, určitě zařadím do jídelníčku, děkuji za recept!

  • AkinomF | 13. 4. 2012 11:20

    Vazkoušeno, právě ji jím, a je skvělá. Trochu jsem přisladila, dala sušené švestky, skořici a máslo, a je to fakt dobrota!

  • Ivana Samcová | 13. 8. 2009 19:01

    Já si kupuji jáhlové vločky, příprava s nimi je pak velice jednoduchá a rychlá. Jáhlová kaše je vynikající, prostě mňamka.

  • Marie Benešová | 3. 3. 2008 11:07

    dobrý,doporučuji zkusit kaši bez suš.ovoce,posypat čerstvými jahodami,mraž. borůvkami,malinami atd.dle chuti osladit a místo másla dát zakysanou smetanu.celkem lehké jídlo,zvlášť v létě,kdy máme dost ovoce.to samé jde pochopitelně udělat s pohanky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Vaření Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Máslo Mléko Skořice Sušené ovoce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

190
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
134
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
69
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
52
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
44
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jadran dort
Jadran dort
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jahelníkový nákyp
Jahelníkový nákyp
  • Recepty.cz
  • Jahelná kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact