• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jadran dort
Napište svůj komentář k receptu

Jadran dort

autor: xeliath
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • korpus
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 6
      g prášek do pečiva (půlka pytlíčku)
    • 2
      lžíce kakao
    • olej na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • náplň
    • 250
      ml mléko
    • 80
      g cukr krupice
    • 100
      g lískové oříšky
    • 125
      g máslo změklé
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
  • dozdobení
    • šlehačka
    • lískové oříšky
    • šípková zavařenina

Postup přípravy receptu

1
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy o průměru 24 cm a pečeme při 160 stupních cca 45 minut.
2
2. Po upečení necháme korpus ve formě vychladnout. Potom ho prokrojíme asi ve 2/3 výšky na dva díly. Připravíme si oříškový krém. Mléko svaříme s cukrem a pak přidáme najemno nastrouhané oříšky. Provaříme 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
3
3. Horní - menší díl korpusu rozdrobíme, smícháme se studeným krémem a přidáme vyšlehané máslo. Korpus potřeme šípkovou marmeládou (nemusíme) a poté oříškovým krémem a dáme ztuhnout do lednice. Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a rozetřeme na povrch oříškového dortu. Ozdobíme šlehačkou a oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran

Jadran

Ovocný dort

Ovocný dort

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šípková zavařenina Šlehačka Smetana ke šlehání Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kečup

Domácí kečup

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
  • Recepty.cz
  • Jadran dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact