• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jadran dort
Napište svůj komentář k receptu

Jadran dort

autor: xeliath
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • korpus
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 6
      g prášek do pečiva (půlka pytlíčku)
    • 2
      lžíce kakao
    • olej na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • náplň
    • 250
      ml mléko
    • 80
      g cukr krupice
    • 100
      g lískové oříšky
    • 125
      g máslo změklé
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
  • dozdobení
    • šlehačka
    • lískové oříšky
    • šípková zavařenina

Postup přípravy receptu

1
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy o průměru 24 cm a pečeme při 160 stupních cca 45 minut.
2
2. Po upečení necháme korpus ve formě vychladnout. Potom ho prokrojíme asi ve 2/3 výšky na dva díly. Připravíme si oříškový krém. Mléko svaříme s cukrem a pak přidáme najemno nastrouhané oříšky. Provaříme 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
3
3. Horní - menší díl korpusu rozdrobíme, smícháme se studeným krémem a přidáme vyšlehané máslo. Korpus potřeme šípkovou marmeládou (nemusíme) a poté oříškovým krémem a dáme ztuhnout do lednice. Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a rozetřeme na povrch oříškového dortu. Ozdobíme šlehačkou a oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran

Jadran

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šípková zavařenina Šlehačka Smetana ke šlehání Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
33
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
  • Recepty.cz
  • Jadran dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact