• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jadran
Napište svůj komentář k receptu

Jadran

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jadran
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g cukr
    • 30
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžíce olej
    • hrubá mouka a tuk na vymazání formy
  • Náplň
    • 250
      ml mléko
    • 80
      g cukr krupice
    • 100
      g lískové oříšky
    • 125
      g máslo
    • 50
      g rybízový džem
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme metličkou s rozehřátou čokoládou, pak jej zašleháme do bílků a zlehka vmícháme prosátou mouku a olej. Hmotou naplníme dortovou formu o průměru 26 cm, vymazanou a vysypanou hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 35 minut.
2
Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě, potom jej vyklopíme a vodorovně odkrojíme asi 1 cm silnou část. Dáme vařit mléko s cukrem, přidáme mleté oříšky a vaříme asi 2 minuty.
3
Náplň necháme vychladnout, smícháme s rozdrobenou odkrojenou částí korpusu a přidáme vyšlehané máslo. Zbylý korpus potřeme džemem, oříškovou náplní a dáme ztuhnout do lednice.
4
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem v pevnou šlehačku a 2/3 rozdělíme na oříškovou náplň. Zbylou šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a nastříkáme ji na povrch dortu.
5
Bohatě dozdobíme oříšky, nastrouhanou čokoládou a ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran dort

Jadran dort

Dort Jadran

Dort Jadran

Dort Jadran II.

Dort Jadran II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 29. 11. 2012 12:50

    :'( Dort Jadran II. :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Lískové oříšky Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Rybízový džem Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový likér

Malinový likér

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Pleskačky

Pleskačky

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Špaldové housky

Špaldové housky

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

39
Celerové karbanátky (sekaná)
Celerové karbanátky …
36
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
20
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Sexbomba Aneta Krejčíková: Jsem jako hroch mezi modelkami!

Sexbomba Aneta Krejčíková: Jsem jako hroch mezi modelkami!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran dort
Jadran dort
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
  • Recepty.cz
  • Jadran
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact