• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový závin z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g listové těsto
    • 1
      kg jablka
    • 7
      lžíce cukr krystal
    • 4
      lžíce dětské piškoty
    • 2
      ks žloutek
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a osušenými rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopékáme. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivan Novvotmý | 30. 12. 2012 23:04

    Listové těsto rozválí, poté nakladu nastrohaná jablka s rozinkama naloženýma v rumu,dálá posypu mandlemi či oříškama. Posypu cukrem,skořicí,strohankou či nastrouhanýma piřkotama a zabalím a potřu vajíčkem. Dám péci do vyhřáté trouby na 180°C. Pokud kuchařinky nemají termostat na stopně,určitě mají svoji praxi s pečením v jejich trobě. Je třeba toto hlídat! Pa a dobrou chuť přeje kuchař amatér! Ivan <3 :-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:32

    ...autor receptu nejsem,ale foto tu mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:30

    1*

  • jirina valdova | 12. 10. 2010 23:12

    moc dobré

  • pavel | 16. 9. 2007 12:49

    ježiš a na namazany plech nebo ne ??

  • Jana Wernischova | 21. 12. 2005 14:34

    Já třeba zrovna nemám stupně. Ale na listové těsto teplotu co nejvyšší a zpočátku v§bec neotvírat troub, aby zalistovalo,. U štrůdlu tak 7 minut, pak malilinko najuknout.

  • Lada Kovářová | 20. 12. 2005 17:25

    Proč kamenovat, ne každý má na troubě stupně...

  • vojtěch | 20. 12. 2005 17:11

    dobře vyhřáté troubě je kolik stupňů? za takovéhle informace bych kamenoval...

  • Teri | 3. 10. 2004 19:40

    Ještě bych přidala ořechy - nasekané a těch rozinek bych dala také víc - pak je to ještě ještě lepší ;)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dětské piškoty Jablka Listové těsto Máslo Moučkový cukr Rozinky Skořice Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Řecký gyros

Řecký gyros

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
21
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Houbový guláš
Houbový guláš
20
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
17
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jadran dort
Jadran dort
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact