• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový závin z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g listové těsto
    • 1
      kg jablka
    • 7
      lžíce cukr krystal
    • 4
      lžíce dětské piškoty
    • 2
      ks žloutek
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a osušenými rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopékáme. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivan Novvotmý | 30. 12. 2012 23:04

    Listové těsto rozválí, poté nakladu nastrohaná jablka s rozinkama naloženýma v rumu,dálá posypu mandlemi či oříškama. Posypu cukrem,skořicí,strohankou či nastrouhanýma piřkotama a zabalím a potřu vajíčkem. Dám péci do vyhřáté trouby na 180°C. Pokud kuchařinky nemají termostat na stopně,určitě mají svoji praxi s pečením v jejich trobě. Je třeba toto hlídat! Pa a dobrou chuť přeje kuchař amatér! Ivan <3 :-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:32

    ...autor receptu nejsem,ale foto tu mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:30

    1*

  • jirina valdova | 12. 10. 2010 23:12

    moc dobré

  • pavel | 16. 9. 2007 12:49

    ježiš a na namazany plech nebo ne ??

  • Jana Wernischova | 21. 12. 2005 14:34

    Já třeba zrovna nemám stupně. Ale na listové těsto teplotu co nejvyšší a zpočátku v§bec neotvírat troub, aby zalistovalo,. U štrůdlu tak 7 minut, pak malilinko najuknout.

  • Lada Kovářová | 20. 12. 2005 17:25

    Proč kamenovat, ne každý má na troubě stupně...

  • vojtěch | 20. 12. 2005 17:11

    dobře vyhřáté troubě je kolik stupňů? za takovéhle informace bych kamenoval...

  • Teri | 3. 10. 2004 19:40

    Ještě bych přidala ořechy - nasekané a těch rozinek bych dala také víc - pak je to ještě ještě lepší ;)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dětské piškoty Jablka Listové těsto Máslo Moučkový cukr Rozinky Skořice Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Filety po italsku

Filety po italsku

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

80
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
58
Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu
Zapečená červená čočka s…
54
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
43
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
42
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jadran dort
Jadran dort
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact