Dělám stejně, ale do těsta přidávám 1 žloutek...
Dnes jsme ho pekli s dětmi na kroužku vaření a byl přímo úžasnej...Rychlej, jednoduchej, křehkej, moc moc dobrej. Děti posílají jedničku a já dávám do oblíbených:-))
Vyzkoušela jsem recept bez vejce i vejcem a mohu říct,že bez vejce je mnohem jemnější.S vejcem je dost tuhý.Dávám za 1!
Jablkový závin meteleskum bleskum
Jablkový závin meteleskum bleskum
Přesně dle receptu ,bez vejce.Bezva rychlovka za 1.
Vjednoduchosti je síla,tady ten recept je toho důkazem.Já přidala jen to jedno vejce,protože autorka nám nepomohla,ale řeknu vám,super těsto,dobře se válí a nelepí,opravdu vynikající recept,Díky!!! Jana
Nejsem autorka, ale dělám také závin z pomazánkového másla - v mém receptu je 1 vejce, 1 pom. máslo, 250 g polohr. mouky. Myslím si ale, že to půjde i bez vejce, když Alena píše, že jej taky dělá. Předpokládám, že myslí tento v receptu.
můžu potvrdit,že těsta z pomazánkového másla jsou vynikající!Dělám z něj i beránka.Taky se ptám,nepříjde tam i vajíčko? Jana
tam nepřijde ani 1 vajíčko?
Jablkový závin meteleskum bleskum Ingredience: Těsto: 1 pomazánkové máslo, 2 mističky od pomazánkového másla naplnit polohrubou moukouNáplň: 2 strouhaná jablka, skořice, cukr, vanilkový cukr dle chuti, máslo na vymazání pekáče a potření závinu Postup přípravy: Pomazánkové máslo vyklopíme do misky a nasypeme dvě plné mističky polohrubé mouky. Smícháme, vypracujeme rukama a těsto je hotovo. Rozválíme na vále jako klasický závin a naplníme náplní a zabalíme. Dáme na vymyzaný pekáč a v předehřátě troubě pečeme asi 30 minut.
Tento závin dělám již dlouho,jsou 2 šišk a jde hezky vyválet
Fakt zajímavé, vyzkouším. Sice si chuť těsta neumím moc představit, ale proč ne.
Meteleskum bleskum mě moc líbit