Výborný koláč, vláčný, rozplývající se v ústech. Přidala jsem do tvarohu rumový cukr a příště dám více tvarohu. Dala jsem troubu na 160C a pekla hodinu. :)
125C na pečení je rozhodně málo a to jsem měl těsto tenké a pekl jsem 90min.Doporucuji raději kratší dobu a vyšší teplotu (180).Jinak koláč nemá chybu.
Naprostá dokonalost :) Cukru jsem dala 100g, zbylý bílek jsem přidala navíc do tvarohu. Vynechala jsem rozinky. Pekla jsem na 125 stupňů, cca hodinu.
Taky by mě zajímalo, na kolik a jak dlouho se to peče.
Koláč je jednoduchý na přípravu a chuťově moc dobrý - jen dávám 1/2 dávku cukru oproti receptu a tvarohu dávám 500 g (tučného).. ;-) Díky za výborný recept... O:-)
Výborný koláč jen jsem ubral cukr z tvarohu a nechal jen 1 vanilkový na 1 tvaroh. My máme rádi hodně náplně takže tam šlo 1,5 tvarohu. Do jablek jsem dal 1 skořicový cukr. A koláš nevydržel ani 24 h ;o)
Výborný koláč, dělala jsem už několikrát, akorát dávám méně cukru.
Včera večer jsem koláč upekl a ráno jsme jej snědli na snídani, takže se právě peče druhý. Je výborný a jednoduchý. :-\
Na kolik stupnu a jak dlouho, prosim
Koláč je užasný :-* :-* :-* už ho dělám po 4 a dělám ho na celej plech takže z trojité dávky a u nás vydrží tak do večera :D :D :D :D
Koláč je výborný, dnes jej budu péct již potřetí. Tentokrát pro budoucí tchýni, tak se opět musí povést. Jen se nemohu ubránit názoru, že v základu je koláč strašně sladký. Chápu, že o tom to asi je, ale napodruhé jsem dala až o polovinu méně cukru do těsta i nádivek a přesto byl vynikající a sladký až až :-P Je to asi věc názoru a hlavně chutí. Jinak za mne super recept!
Koláč je výborný, dnes jej budu péct již potřetí. Tentokrát pro budoucí tchýni, tak se opět musí povést. Jen se nemohu ubránit názoru, že v základu je koláč strašně sladký. Chápu, že o tom to asi je, ale napodruhé jsem dala až o polovinu méně cukru do těsta i nádivek a přesto byl vynikající a sladký až až :-P Je to asi věc názoru a hlavně chutí. Jinak za mne super recept!
odporúčam :-) je super - výborný
neuškodil by podrobnější popis postupu,je to nepřehledný ale při trocha fantazie se to dá zvládnout...
Před dvěma dny jsem koláč udělala dle receptu a kromě toho, že místo rozinek jsem dala nasekané vlašské ořechy, jsem nedělala další změny. Všem chutnalo a pekla jsem 50 min při 125 stupních v dortové formě také pečícím papírem vyložené (předem zmačkat, lépe se s ní pracuje). BK
jo jěšte strouhane ořechy do jablek
Těsto se dělalo dobře,jen si vždycky všechno trochu vylepšuji,do tvarohu rum,citon,lžičku pudinkoveho prašku,a to těsto co se strouha to jsem udělala s kakaem,tak už se těšime je to v troubě,děkuji tomu kdo vynalezl internet
Nastrouhat nahoru, vždyť je to tam napsané.
Tak jablka asi moooc vodnate.. kape mi to z formy a smradu po celem bytě.. zachránil to vložený plech s pečícím papírem.. ted vetrám a douuufám že to brzy začne vonět :'(
:D to je tedy zazitek ja vam povim :D
Moučník je moc dobrý, akorát sladký, zase trošku jiný.... prostě na 1. Ale do dortové formy je pro nás málo, takže jsem dělala na menší plech z 1,5 dávky, tvarohy jsem dala 2ks. Také doporučuji do tvarohové směsi oddělit žloutky od bílků, bílky smíchat se zbylými bílky od žloutků do těsta, ušlehat pevný sníh a ten zamíchat do tvarohové směsi. Tvaroh je po upečení pěkně nadýchaný.
Těsta zbytečně moc. Tvarohu málo.Do těsta by klidně mohla přijít citronová kúra, hodila by se tam. Teď jdu péct, Do tvarohu ještě přidávám rum a cukru dávám více. Jelikož taky moc nevítám recepty kde není psáno na kolik a jak dlouho, tak snad to tak nějak odhadnu. Jinak když jsem těsto vyválela (samozřejmě na pomoučeném vále a chtěla jsem jej přenést do pečící formy, tak praskalo. Tak jsem tam hodila celou hroudu a vymačkala jsem ho ručně do krajů, tak jen doufám, že ho potom z formy dostanu :-S
nie nie,recept je dobry, hera spojí muku aj cukor!
no suhlasim, aj mne vyslo malo cesta:(
do těsta jsem přidala skořici, těším se na výsledek, mňam :-)
Těsto se dělalo dobře, příště ho však udělám 1 a 1/2 dávky. Stejně tak dám 2 tvarohy. Dělala jsem na malý plech, ale bylo to sotva na potřetí a pokrytí :-\
Tak jsem to pekl asi 35 minut a teploty jsem různě střídal, takže zase vím prd, ale výsledek je nad očekávání dobrej.
Já taky a trochu rumtresti, ta mi tam taky chyběla.
Mě se těsto dělalo dobře nakonec jsem uhnětl jakejsi knedlík s kterým se dalo pracovat teď to peču ale nevím jak dlouho to mám nechat v troubě a s jakou teplotou, tak se uvidí. :-)
Z mouky, kypřícího prášku, hery, cukru a žloutku připravíme těsto z tohto asi tazko este voda ,alebo mlieko tam ide NIE ...? takyto polovicny recept :-\
Do těsta jsem musela přidat trošku mléka, aby se spojilo (může to být moukou). Pak byl koláč výborný, vláčný. Dávám 1.
aha nevšimla jsem si že se má nastrouhat nahoru...pardon :D
Akorát nechápu co s tím těstem v mrazáku? :D A nakolik stupňů a jak dlouho péct?
Skvělý koláč, báječně chutná :-)
Koláč všem moc chutnal. Příprava je jednoduchá, což s malými dětmi velmi oceňuji.
Díky, tahle informace mi zde chyběla :-)
Tento recept je opravdu výborný,koláč je chuťově opravdu jedinečný.
recept je vyborny, jen testo je potreba si udelat drive a dat do mraznicky aby se lepe strouhalo. jinak do tvarohu jsem dala jeste citronovou kuru ktera mi tam chybela.
no jasně,přece je to logické... ;-)
Perfektni recept, opravdu! Vypada slozite a pritom to je jednoduche:-)Priste ho zkusim misto do formy dat na plech..uvidime, co udela:-) Dobrou chut
Je fakt deliciózní!! A velmi vydatný :-)
Odpovim si sam :-) Experimentalne jsem zjistil, ze Hera se muze klidne nejdriv rozpustit , usetri se 10 minut hneteni a konzistence testa je stejna.
Jak se dela to testo? Hera se rozpusti? Nebo se tuha rozmixuje nejdriv se zloutkem a cukrem? Myslim si, ze ty postupy jsou u receptu dost dulezite a je treba je detailne popisovat.
Koláč je vynikající, pekla jsem ho již několikrát, vždy měl úspěch :-). Do těsta přidávám pro změnu kakao (i granko). Dělám do dortové formy, kterou vyložím pečicícm papírem a strouhám i spodní část, přijde mi ten koláč nadýchanější a navíc ten tvaroh lehce vteče do toho spodníhi těsta. Nejčastěji dělám s jablky (buď čerstvá jablka nebo zavařená a nastouhaná ve vlastní štávě s cukrem-pak už nesladím), ale zkusila jsem dát i mražené jahody (taky měly úspěch) a teď naposledy jsem kombinovala jablka s rybízem a opět vynikající. Bílek, který nedám do těsta, přidám do tvarohové nádivky. Děkuji za recept :-).
Vyborný :-)
TENTO RECEPT ZNÁM JENOM S JABLKY.TĚSTO STROUHÁM I SPODNÍ.KOLÁČ JE VÝBORNÝ. <:-)
<:-)
Mňam, mňam:) Včera jsem upekla, přes noc to zvláčnělo, moc dobré.Navrch jsem přidala drobenku. Dostala jsem velkou pochvalu i od mojí babičky, tak to už je něco:)
Moje věčné dilema, zlikvidovat tvaroh s nepřeberným množstvím jablek ze zahrady. Výborný, rychlý moučník, už jsem dělala několikrát, nikdy nezklame.
Moc dobré!!! Mňam....za 1
Neodolal jsem,po těch komentářích se nedalo jinak... .Koláč je výborný,dělal jsem do pekáčku 20x30cm,jablkovou nádivku jsem sice zampomněl osladit ,ale vůbec to nevadilo :-)).Posílám jedničku,Jiří.
Opět jsem dnes pekla. Výborné. :-)
Před týdnem jsem koláč pekla a je výborný, brzy zopakuji :-)
teda to je ŽRÁDLO, teď jsem dopekla... úžasný
tenhle koláč je výborný ale trochu i mé prokletí..recept si pamatuju už skoro nazpamět, jelikož ho musím péct tak dvakrát do týdne..a návštěva ho vyžaduje stále...je hned po něm-nevadí že se z něho kouří.dávám jedna :)
Udělala jsem s jahodami. Bílek rozlila na ně. Výborné! Je téměř po něm hodinu po upečení. Za 1.
Výborný, dávám za 1 :-)
Omlouvám se za další komentář,ale nemohu jinak:dnes se švestkama,a jak tedy švestky zrovna nemusím,koláč je vynikající.Akorát nedávám citrónovou kůru,zkusila jsem jednou a trošku se tluče s tím ovocem.Jednička s hvězdou :-)
Taky jsem vyzkoušela - pro změnu s ostružinami - a musím konstatovat, že koláč nemá chybu!;-) Díky, Renato!:o)
Výborný! Manžel prohlásil, že chutná jak žemlovka :). Ale na žemlovku nedám dopustit! Už mám recept v oblíbených a brzo budu péct znova...
Dneska s rybízem a je to výborné!Jen na ta jablka pořád ještě nedošlo :-) Top recept (aspoň pro mě).
Buchtička bez chybyčky! Dělala jsem jí na velký pekáč z dvojité dávky - večera nedožila!
opravdu vynikající..=O)
mmm..je to výborné..=)..nejlepší je když je ještě teplý.:O)
Tenhle koláč jsem dělala s rebarborou,s mraženými borůvkami a dneska s čerstvými jahodami a nikdy nezklamal.Je výborný a bonusem je velice snadná a rychlá příprava.Vřele doporučuji k vyzkoušení,ale pozor,můžete se stát závislými:-)
Koláč ala "Hraběnčiny řezy" nikdy nezklame!Zbylý bílek z těsta jsem ušlehala a natřela na jablečnou náplň.Dávám jedničku:-)
Je velmi dobrý, děkuji za recept.
Dělala jsem na malý plech, do těsta přidala citr. kůru a ubrala cukru. Je vynikající!!! Druhý den ještě lepší.
výborné,dělala jsem minulý týden,vydržel dlouho vláčný a ani není moc pracný
děkuju za recept, dělala jsem na plech z dvojnásobné dávky, trochu připomíná Hraběnčiny řezy, je krásně vláčný a kombinace tvarohu a jablek je výborá. dávám za 1
Omlouvám se tomuto koláčku i autorce,trochu sušší vršek po necelých třech hodinách krásně "natáhl" z tvarohu i ovoce a stal se velmi jedlým.Neměla jsem jablka,dala jsem rebarboru a posypala ji 2 pl cukru.Oceňuji to,že dávka je do dortové formy,protože z kl. plechu půlku rozdám a půlku jí manžel min.tři dny.Budu dělat s různým ovocem.
Nás,bohužel,nenadchl.Možná,že zítra bude lepší,až trochu zvláční.
přátelé to je mňamka!!!místo hery jsem použila máslo a byloto jednoduše BEZCHYBY!!!jen se po něm zaprášilo!aprovoněl celý byt!:-)
Mňam.Je to krásně křehoučký koláč :)
Moc dobré a docela rychlé
Za tenhle recept davám 1.Koláč byl výborný a hlavně ne moc pracný.Ale je dobré ho péct na menším plechu,aby byl trošku vyšší.
Koláč je opravdu skvělý, jen se po něm zaprášilo, pekla jsem ho sice déle (spodní těsto po 35 minutách ještě nebylo úplně hotové), ale je opravdu jeden z nejlepších co jsem pekla.
koláč je výborný, do těsta jsem přidala citronovou kůru a do jablečné náplně nasekané vlašské ořechy, jinak super.ještě bych si dovolila doplnit, že se peče při 170 stupních cca 35 minut, v horkovzdušné troubě.