• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový srnčí hřbet

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks jablka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 80
      g ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce krupice
    • jedlá soda
    • olej
    • hrubá mouka
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g tuk (100%)
  • Na povrch
    • ořechy na hrubo pomleté

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme prosáté kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy a sodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
2
Vymažeme formu na srnčí hřbet olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
3
Po upečení srnčí hřbet vyklopíme a necháme vychládnout. Až je srnčí hřbet vychladlý, polijeme ho čokoládovou polevou, kterou si uděláme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme tuk a nalámanou čokoládu a dohladka umícháme. Nakonec můžeme posypat na hrubo pomletými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 5. 8. 2015 14:11

    Místo oleje a mouky doporučuji hřbet vymazat sádlem a vysypat strouhankou. Hned po vytáhnutí z trouby pak přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě. Po vychladnutí se krásně vyklopí.

  • Petra | 12. 10. 2012 18:54

    Nejsem moc profík, ale nebylo by lepší vyklápět to za studena? Měla jsem dobře vymazanou formu a stejně se mi půlka nevyklopila, tak jsme to nakonec jedli jako trhanec. Chuťově je ale moc dobrá.

  • Zuzana Šindlerová | 4. 4. 2007 11:07

    Tak vyzkoušeno, je to lehký nadýchaný moučník. Nepolívala jsem čokoládou, jen pošplíchala na talířku ušlehanou šlehačku. Jen jsem se nazlobila při vyklápění, moc to nešlo a trochu se nalepilo na formu i když jsem měla vysypáno dobře. Asi tím, že je to mokrá buchta. Jinak dávám za 1.

  • Táňa Miňová | 30. 3. 2007 22:07

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  • Táňa Miňová | 30. 3. 2007 22:06

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  • Věra | 29. 3. 2007 21:56

    Nejsem autorka, dělám podobnou buchtu a jablka strhouhám na hrubším struhadle. Na jemném by z jablíček byla kaše.

  • Jarka z Bratislavy | 29. 3. 2007 19:50

    Prosím o informáciu. Jablká majú byť nastrúhané na jemnom strúhadle, alebo na hrubšom (mrkvovom)?Rada by som tento zákusok upiekla k Veľkej noci. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hrubá mouka Jablka Jedlá soda Kakao Krupice Moučkový cukr Olej Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Výborný dresing

Výborný dresing

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Valentýnský dort
Valentýnský dort
27
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jablkový srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact