• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový srnčí hřbet

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks jablka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 80
      g ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce krupice
    • jedlá soda
    • olej
    • hrubá mouka
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g tuk (100%)
  • Na povrch
    • ořechy na hrubo pomleté

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme prosáté kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy a sodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
2
Vymažeme formu na srnčí hřbet olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
3
Po upečení srnčí hřbet vyklopíme a necháme vychládnout. Až je srnčí hřbet vychladlý, polijeme ho čokoládovou polevou, kterou si uděláme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme tuk a nalámanou čokoládu a dohladka umícháme. Nakonec můžeme posypat na hrubo pomletými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 5. 8. 2015 14:11

    Místo oleje a mouky doporučuji hřbet vymazat sádlem a vysypat strouhankou. Hned po vytáhnutí z trouby pak přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě. Po vychladnutí se krásně vyklopí.

  • Petra | 12. 10. 2012 18:54

    Nejsem moc profík, ale nebylo by lepší vyklápět to za studena? Měla jsem dobře vymazanou formu a stejně se mi půlka nevyklopila, tak jsme to nakonec jedli jako trhanec. Chuťově je ale moc dobrá.

  • Zuzana Šindlerová | 4. 4. 2007 11:07

    Tak vyzkoušeno, je to lehký nadýchaný moučník. Nepolívala jsem čokoládou, jen pošplíchala na talířku ušlehanou šlehačku. Jen jsem se nazlobila při vyklápění, moc to nešlo a trochu se nalepilo na formu i když jsem měla vysypáno dobře. Asi tím, že je to mokrá buchta. Jinak dávám za 1.

  • Táňa Miňová | 30. 3. 2007 22:07

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  • Táňa Miňová | 30. 3. 2007 22:06

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  • Věra | 29. 3. 2007 21:56

    Nejsem autorka, dělám podobnou buchtu a jablka strhouhám na hrubším struhadle. Na jemném by z jablíček byla kaše.

  • Jarka z Bratislavy | 29. 3. 2007 19:50

    Prosím o informáciu. Jablká majú byť nastrúhané na jemnom strúhadle, alebo na hrubšom (mrkvovom)?Rada by som tento zákusok upiekla k Veľkej noci. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hrubá mouka Jablka Jedlá soda Kakao Krupice Moučkový cukr Olej Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
15
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
14
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
14
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Jablkový srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact