• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový salám
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový salám

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový salám
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g cukr
    • 500
      g jablka
    • 2
      ks citron
    • 250
      g lískové oříšky Strouhané
    • 100
      g mandle - loupané
    • oplatky Bílé
    • bílek
    • moučkový cukr Na obalení

Postup přípravy receptu

1
Cukr svaříme na nitku. Za stálého míchání přidáme na hrubo strouhaná jablka, šťávu i kůru z citronů. Vaříme a když hmota zhoustne, přisypeme oříšky. Za stálého míchání vaříme až hmota odpadává ode dna. Odstavíme z ohně a přimícháme mandle. Rozdělíme na dva díly, z každého uděláme váleček, obalíme pevně oplatkou a tři dny sušíme na prkénku na teplém místě. Usušené salámy vybalíme z oplatky, pomažeme bílkem, hustě obalíme v cukru a po oschnutí krájíme dle potřeby na tenké řezy. Vydrží několik měsíců. Z Kuchařky Naší Vesnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový salám III.

Čokoládový salám III.

Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

Vánoční jablkový vrkoč

Vánoční jablkový vrkoč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:12

    Cukr na nitku: na 1kg cukru asi 300ml vody; roztok se vaří, až se táhne jako niť. Zkouška (poněkud bolestivá, teplota je kolem 106st.C): vařečkou kápnete na palec, přitisknete ukazovák a po oddálení se mezi prsty táhne slabá nitka. Nebo kápnout na talíř a opět zkouška prstem. Nejméně přesné je, při vytažení vařečky z rozvaru už tento neodkapává ale začíná se táhnout. To už je sice tzv. silná nitka, ale zde navadí. Kdyby se Vám to podařilo přehnat až téměř ke karamelu, lze celý proces opakovat, ale bacha, má to kolem 140st.C a přidáním vody se vyvíjí velké množství páry!!! .......Omlouvám se, ale v branži je to terminus technikus a neuvědomil jsem si, že ne každý to zná. Prohledal jsem tu recepty a našel pouze v LASKONKÁCH a ani tam není popis přípravy. Zato je tam "perla": LASKONKY z křehkého těsta...

  • Vladkka Nováková | 4. 8. 2008 13:16

    Nějak z tohoto receptu nejsem moudrá. S čím mám svařit ten cukr....? S vodou ? V receptu není uvedena....v jakém množství ? Zní to zajímavě, ale odrazuje mě to, že to není popsáno tak, abych to pochopila i já.

  • Oldřich Gargulák | 2. 8. 2008 08:47

    Dělávám měsíc před Vánoci. Pokud neseženete "jedlý papír" na obalení, dobré jsou i oplatky na hostie: http://www.unita.caritas.cz/eshop/index.php <<< Na balení je ideální bambusová podložka (jako na suši). Než začnete experimentovat (skořice,hřebíček,kokos a nevím co ještě), zkuste aspoň 1x dodržet recept, stojí to za to! Zkusil jsem do prochladlé hmoty zavinout sekanou čokoládu, obalit v praženém sezamu, přimíchat rozinky, sušené ovoce, pražené ovesné vločky, místo lískových-vlašské ořechy, nebo loupané-tedy pražené lískové ořechy, vypustit mandle... Z té oplatky se salám moc dobře nevybaluje; pokud jej necháte v ní, tak by se to mělo jmenovat spíše Jablkový kmen, nebo Jablka v popundeklu...

  • Oldřich Gargulák | 2. 8. 2008 08:46

    Dělávám měsíc před Vánoci. Pokud neseženete "jedlý papír" na obalení, dobré jsou i oplatky na hostie: http://www.unita.caritas.cz/eshop/index.php <<< Na balení je ideální bambusová podložka (jako na suši). Než začnete experimentovat (skořice,hřebíček,kokos a nevím co ještě), zkuste aspoň 1x dodržet recept, stojí to za to! Zkusil jsem do prochladlé hmoty zavinout sekanou čokoládu, obalit v praženém sezamu, přimíchat rozinky, sušené ovoce, pražené ovesné vločky, místo lískových-vlašské ořechy, nebo loupané-tedy pražené lískové ořechy, vypustit mandle... Z té oplatky se salám moc dobře nevybaluje; pokud jej necháte v ní, tak by se to mělo jmenovat spíše Jablkový kmen, nebo Jablka v popundeklu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr Jablka Lískové oříšky Mandle - loupané Moučkový cukr Oplatky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

250
Máslové řízky
Máslové řízky
243
Dýňová tortila
Dýňová tortila
239
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

  • Recepty.cz
  • Jablkový salám
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact