Změklou heru ušleháme s kondenzovaným mlékem, vlažným mlékem, cukrem, vejcem a pak přidáme jablka nakrájená na malé kostičky. K tomuto přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku, mletou skořicí a kakaem. Umíchané těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech a pečeme 45 minut. Vychladlý moučník posypeme skořicovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Adéla
|7. 4. 2006 20:35
Musím uznat, že jsem se také moc těšila, až buchtu ochutnám, ale zklamala mě. Moc mi nechutná. Jak bych to popsala? Příjde mi moc hutná (asi kvůli většímu množství jablek?). Klasický perník chutná mnohem lépe a vyjde i levněji...
Alena
|20. 10. 2004 14:38
Je pravda, že když se to povede tak ochutnávám hodně velký kousek...
Jana z VM
|20. 10. 2004 12:54
Já si myslím, že když už se jednou upeče, je lepší si dát i více a ne jenom ochutnat. Mohlo by se stát, pokud bude buchta rodině chutnat (mám tři chlapy), že by nemuselo zbýt ani na to ochutnání pro matku rodu......
Alena
|20. 10. 2004 11:28
Je pravka že když si přečtu co se do té buchty dává musí být dobrá, ale těch kalorií. Mnooo - tak do neděle budu cvičit a pak ji zkusím upéct a kousek ochutnám...
Jana z VM
|20. 10. 2004 07:32
Toto může být vynikající buchtička, to složení je velice lákavé a výsledek může být šťavnatá pochoutka. Až to zkusím, ozvu se.Ale brzy to nebude, protože na vyzkoušení mám moc a moc receptů, že nevím, který dřív!!