• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový páj
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový páj

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 140 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový páj
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na těsto:
    • 550
      g hladká mouka
    • 225
      g máslo
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na náplň:
    • 5
      ks jablka (nejlépe Granny Smith)
    • 100
      g cukr přírodní
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      ks vejce (na potření těsta)
    • krém karamelový (k podávání)

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vychlazeného a na kousky nakrájeného másla a vody vypracujte těsto. Podle potřeby a savosti mouky přidejte 2 (a více) lžíce studené vody. Těsto ze začátku připomíná hrubou drobenku. Těsto zpracovávejte rychle a studenýma rukama. Hotové pak rozdělte na dvě části, zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice alespoň na hodinu (možné i déle / přes noc). Po vychlazení vmačkejte jednu část těsta do kulaté koláčové formy, vypracujte zvýšený okraj. Poklaďte jej vytvořenou náplní z omytých a oloupaných jablek nakrájených na stejnoměrné dílky. Smíchejte s přírodním a vanilkovým cukrem, moukou a skořicí.
2
Z druhé části těsta vytvarujte jakousi poklici, překryjte jí koláč, propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem.
3
Pečte v předehřáté troubě asi 60 minut (až jablka začnou probublávat a povrch zlátnout). Koláč nechte důkladně vychladnout a teprve potom krájejte.
4
Podávat můžete přelitý karamelovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablečný páj

Jablečný páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iveta | 10. 10. 2014 20:05

    Take je dobre prelit paj ridsim vanilkovym pudinkem.

  • Mirka | 25. 9. 2012 06:21

    Máte někdo zkušenost i s tvarohovou náplní? Děti totiž často básnily o "tvarohovém páji" z jídelny. Děkuji předem za radu.

  • HelenaPa | 24. 9. 2012 15:43

    Dělám stejný, je u nás moc oblíbený. Doporučuji a dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Krém Máslo Skořice Studená voda Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

86
Gratinované brambory a batáty
Gratinované brambory a…
62
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…
38
Plněné papriky
Plněné papriky
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Moderátoři Mareš s Hezuckým: Sázka o milion! Z Leošovy kapsy…

Moderátoři Mareš s Hezuckým: Sázka o milion! Z Leošovy kapsy…

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč z Normandie
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový krémeš
Jablkový krémeš
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Jablkový páj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact