Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme. Polovinu množství listového těsta rozválíme a přeneseme na plech. Posypeme strouhankou nebo piškoty, jablky, propláchnutými rozinkami, ořechy, skořicovým cukrem a přelijeme teplým krémem. Vše přikryjeme plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
2
Příprava krému: v mléce rozmícháme vanilkové pudinky pískový a vanilkový cukr a za stálého míchání krátce povaříme.
3
Řezy peču ve vyšším plechu, po upečení slabě pocukruji. Nejsou nijak přeslazené a patří mezi naše oblíbené již několik let.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka Křížová
|19. 4. 2008 13:38
dneska jsem pekla,zařídila jsem se podle komentářů - testo,piškoty,pudink,jablka,těsto. Po vychladnutí vcelku hezky drží tvar a hlavně je moc dobrý
Blanka Vr.
|31. 3. 2008 12:22
Souhlasím s tím, že je to výborný moučník. Ovšem naprosto stejný jako např. Rychlé řezy s jablky, Jablečná buchta s pudinkem ....... Škoda, opět nic nového.
Hanička
|31. 3. 2008 08:11
O víkendu jsem dělala s čerstvými jahodami. Vrstvila jsem následovně: listová placka,piškoty,krém, jahody, krém, listová placka.S jablky jsem již také zkoušela.Je to jednoduché a výborné!
Ostružina Lesní
|29. 3. 2008 22:10
Super, vyzkoušela jsem to , děti se olizovalyl dík za recept ,dávám 1 :-)
marie chocholová
|29. 3. 2008 20:49
já na listové těsto dávám kulaté piškoty,krém,ovoce,listové těsto,vyborné je to s čerstvými jahodami,
Radka Nováková
|29. 3. 2008 15:59
Můžu jen potvrdit,dělám to samé co Jana kolik let..Skvělé...
Anonym
|29. 3. 2008 13:08
To samé dělám malinko jinak.Na to listové těsto dám kulté piškoty přez celý plech,jablka,krém stejný,jako je tady a zase plát těsta.Taky výborné.Jana