• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový "nářez"
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový "nářez"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový "nářez"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg jablka
    • 500
      g listové těsto
    • 5
      lžíce strouhanka nebo drcené piškoty
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g ořechy
    • skořicový cukr
    • vejce na potření
  • Krém
    • 750
      ml mléko
    • 2
      balíček pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme. Polovinu množství listového těsta rozválíme a přeneseme na plech. Posypeme strouhankou nebo piškoty, jablky, propláchnutými rozinkami, ořechy, skořicovým cukrem a přelijeme teplým krémem. Vše přikryjeme plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
2
Příprava krému: v mléce rozmícháme vanilkové pudinky pískový a vanilkový cukr a za stálého míchání krátce povaříme.
3
Řezy peču ve vyšším plechu, po upečení slabě pocukruji. Nejsou nijak přeslazené a patří mezi naše oblíbené již několik let.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 19. 4. 2008 13:38

    dneska jsem pekla,zařídila jsem se podle komentářů - testo,piškoty,pudink,jablka,těsto. Po vychladnutí vcelku hezky drží tvar a hlavně je moc dobrý

  • Blanka Vr. | 31. 3. 2008 12:22

    Souhlasím s tím, že je to výborný moučník. Ovšem naprosto stejný jako např. Rychlé řezy s jablky, Jablečná buchta s pudinkem ....... Škoda, opět nic nového.

  • Hanička | 31. 3. 2008 08:11

    O víkendu jsem dělala s čerstvými jahodami. Vrstvila jsem následovně: listová placka,piškoty,krém, jahody, krém, listová placka.S jablky jsem již také zkoušela.Je to jednoduché a výborné!

  • Ostružina Lesní | 29. 3. 2008 22:10

    Super, vyzkoušela jsem to , děti se olizovalyl dík za recept ,dávám 1 :-)

  • marie chocholová | 29. 3. 2008 20:49

    já na listové těsto dávám kulaté piškoty,krém,ovoce,listové těsto,vyborné je to s čerstvými jahodami,

  • Radka Nováková | 29. 3. 2008 15:59

    Můžu jen potvrdit,dělám to samé co Jana kolik let..Skvělé...

  • Anonym | 29. 3. 2008 13:08

    To samé dělám malinko jinak.Na to listové těsto dám kulté piškoty přez celý plech,jablka,krém stejný,jako je tady a zase plát těsta.Taky výborné.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Mléko Ořechy Pudinkový prášek Rozinky Skořicový cukr Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
25
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
24
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Jablkový "nářez"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact