• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový "nářez"
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový "nářez"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový "nářez"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg jablka
    • 500
      g listové těsto
    • 5
      lžíce strouhanka nebo drcené piškoty
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g ořechy
    • skořicový cukr
    • vejce na potření
  • Krém
    • 750
      ml mléko
    • 2
      balíček pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme. Polovinu množství listového těsta rozválíme a přeneseme na plech. Posypeme strouhankou nebo piškoty, jablky, propláchnutými rozinkami, ořechy, skořicovým cukrem a přelijeme teplým krémem. Vše přikryjeme plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
2
Příprava krému: v mléce rozmícháme vanilkové pudinky pískový a vanilkový cukr a za stálého míchání krátce povaříme.
3
Řezy peču ve vyšším plechu, po upečení slabě pocukruji. Nejsou nijak přeslazené a patří mezi naše oblíbené již několik let.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Šlehačkový jablkový závin

Šlehačkový jablkový závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 19. 4. 2008 13:38

    dneska jsem pekla,zařídila jsem se podle komentářů - testo,piškoty,pudink,jablka,těsto. Po vychladnutí vcelku hezky drží tvar a hlavně je moc dobrý

  • Blanka Vr. | 31. 3. 2008 12:22

    Souhlasím s tím, že je to výborný moučník. Ovšem naprosto stejný jako např. Rychlé řezy s jablky, Jablečná buchta s pudinkem ....... Škoda, opět nic nového.

  • Hanička | 31. 3. 2008 08:11

    O víkendu jsem dělala s čerstvými jahodami. Vrstvila jsem následovně: listová placka,piškoty,krém, jahody, krém, listová placka.S jablky jsem již také zkoušela.Je to jednoduché a výborné!

  • Ostružina Lesní | 29. 3. 2008 22:10

    Super, vyzkoušela jsem to , děti se olizovalyl dík za recept ,dávám 1 :-)

  • marie chocholová | 29. 3. 2008 20:49

    já na listové těsto dávám kulaté piškoty,krém,ovoce,listové těsto,vyborné je to s čerstvými jahodami,

  • Radka Nováková | 29. 3. 2008 15:59

    Můžu jen potvrdit,dělám to samé co Jana kolik let..Skvělé...

  • Anonym | 29. 3. 2008 13:08

    To samé dělám malinko jinak.Na to listové těsto dám kulté piškoty přez celý plech,jablka,krém stejný,jako je tady a zase plát těsta.Taky výborné.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Mléko Ořechy Pudinkový prášek Rozinky Skořicový cukr Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Harlekýn

Harlekýn

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

66
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
54
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
44
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Heidi Klumová zahájila mnichovský Oktoberfest: Ve velkém stylu i drindlu!

Heidi Klumová zahájila mnichovský Oktoberfest: Ve velkém stylu i drindlu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Jablkový "nářez"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact