Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem, přidáme skořici, scezené niťovky a jablka nakrájená na tenoučké plátky. Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků.
3
Masu vylejeme do vymazané a jemnou strouhankou vysypané zapékací mísy a pomalu v troubě pečeme asi 1 hodinu.
4
Podáváme teplé, posypané práškovým cukrem. Můžeme přidat i kompot, pokud máme rádi.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|19. 8. 2008 20:39
U nás sa predávajú 400 g balíky. Sú aj menšie balenia, ale recept je na tých 400 - 500 g.
Veronika Brngálová
|19. 8. 2008 16:58
Mňa by zaujímalo, koľko gramov má 1 balík niťoviek. Mám doma rôzne:-) Ďakujem.
Tereza Jarčušková
|24. 1. 2006 12:48
To vám neviem povedať, ja to mám vystrihnuté z jednych novín, ale už strašne dávno, mám to v zošite č. 3 a teraz lepím recepty do zošita č. 15. Ale my to máme radi, napriek tomu,, že je to sladké, je to vďaka tým jablkám osviežujúce. A dajú sa využiť aj jablká, ktoré nie sú kvalitné, alebo na jeseň padajú a nedajú sa uskladniť.
Airan Novakova
|24. 1. 2006 11:00
Terezka, tento recept je ze Sicilie, ze? Tam radi zapekaji testoviny s ovocem, neco podobneho znam z Palerma:-))
Tereza Jarčušková
|24. 1. 2006 10:52
U nás sa to volá niťovky, u vás sú to tie vlasové nudle, alebo cestoviny v ich tvare, ale troška hrubšie. To, čo sa obyčajne dáva do vývarov.
Marie Horáková
|24. 1. 2006 10:49
Já to také neznám, ale nejsou to vlasové nudle do polévky ?
Anonym
|24. 1. 2006 10:43
Co třeba vlasové nudle?
Jaroslava Oumarová
|24. 1. 2006 10:21
Paní Terezo, prosím, co jsou niťovky? To jsem ještě neslyšela. Děkuji.