Výborný, mě moc chutná. Udělala jsem přesně podle receptu :-*
Taky jsem dělala bez octu a myslím,že to není znát.Je sice křehký,ale moc dobrý :-)
Zkoušela jsem tento recept na naši Baby shower party a všichni pochválili, celý koláč hned zmizel. nedávala jsem akorát ocet. Výborný, křehký !!! doporučuji <:-)
Příprava je tedy časově náročná, ale jinak jsme spokojení. Nemohu říct, že je to bomba, ale je to vláčný, velice chutný dezert, kterým návštěvu neurazíte. Akorát se těsto hrozně drobí, takže je to na lžičku 8-)
...výborný, dělám z dvojté dávky na velký plech :-P :-* . Na koláč jsem ještě přidal zbytky tvarohu a borůvkové marmelády co strašily v lednici... Teď je rebarborová sezona a ten samý ovocný rozvar se dá udělat i ní místo jablek...
Vzala jsem si z vašeho receptu pouze těsto, a jako náplň natřela marmeládou a posypala směsí červeného a černého rybízu plus trochu cukru. Koláč byl výborný a hlavně takle asi spotřebujem všecko sezonní ovoce. DOBROTA
Dnes jsem vyzkoušela....je vynikajíííícííííí.Dávám za jedna :-)
Simčo, je to přesně tak, jsem autorkou receptu, ale nedopatřením není uvedeno moje jméno. Ocet se také přidává do řady závinových těst a těsta se lépe "táhnou". Ještě jsem nezkoušela těsto připravovat dopředu, ale je pravda, že po odležení se s ním lépe pracuje. Může se však připravovat i hned.
Ivanko, ten ocet tam není vůbec cítit, dělám podobné těsto a "funguje" bezvadně na sladké věci. Ten ocet slouží k uvolnění lepku z mouky, čímž se těsto stane tažnější, lépe se s ním pracuje. Já bych se po svých zkušenostech přimlouvala k tomu, udělat těsto alespoň hoďku - dvě dopředu a zabalené ve fólii nechat odležet v lednici. Dělávám si ho většinou den dopředu, ale klidně i 2 - 3 dny v lednicic vydrží, takže udělám 2násobnou dávku, půlku upeču hned druhý den a ten zbytek za další dva dny... Mělo by se s ním lépe pracovat....
Je tam ten ocet nutný? Do sladkých koláčů nebo buchet jsem nikdy nic kyselého nepřidávala. Není to těsto pak moc kyselé?