• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablkový mřížkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový mřížkový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový mřížkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 70
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 6
      ks jablka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • skořice
    • zavařenina
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do mouky prosáté s práškem do pečiva rozsekáme máslo, přidáme cukr, vejce, žloutek, mléko a ocet. Na vále vypracujeme hladké těsto. 2/3 těsta rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu, uděláme zvýšené okraje. Poklademe jablečnou náplní, ze zbylého těsta vytvoříme na povrchu mřížky. Prázdná okénka ozdobíme zavařeninou a pečeme v troubě při 200 °C dorůžova. Ještě teplý koláč posypeme vanilkovým cukrem.
2
Jablečná náplň: oloupaná jablka pokrájíme na dílky, nepatrně podlijeme vodou (asi 2 lžíce), zasypeme 2 lžícemi krystalu a částečně rozdusíme (ne do úplné kaše). Do částečně zchladlé náplně vmícháme skořici a použijeme na koláč.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mřížkový koláč s jablky

Mřížkový koláč s jablky

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 8. 10. 2014 18:01

    Výborný, mě moc chutná. Udělala jsem přesně podle receptu :-*

  • pe3
    pe3 | 27. 10. 2012 14:13

    Taky jsem dělala bez octu a myslím,že to není znát.Je sice křehký,ale moc dobrý :-)

  • Lucie | 13. 10. 2012 16:10

    Zkoušela jsem tento recept na naši Baby shower party a všichni pochválili, celý koláč hned zmizel. nedávala jsem akorát ocet. Výborný, křehký !!! doporučuji <:-)

  • LLenkaa | 24. 1. 2012 19:37

    Příprava je tedy časově náročná, ale jinak jsme spokojení. Nemohu říct, že je to bomba, ale je to vláčný, velice chutný dezert, kterým návštěvu neurazíte. Akorát se těsto hrozně drobí, takže je to na lžičku 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 31. 5. 2011 20:25

    ...výborný, dělám z dvojté dávky na velký plech :-P :-* . Na koláč jsem ještě přidal zbytky tvarohu a borůvkové marmelády co strašily v lednici... Teď je rebarborová sezona a ten samý ovocný rozvar se dá udělat i ní místo jablek...

  • Irena Simonová | 27. 6. 2007 17:06

    Vzala jsem si z vašeho receptu pouze těsto, a jako náplň natřela marmeládou a posypala směsí červeného a černého rybízu plus trochu cukru. Koláč byl výborný a hlavně takle asi spotřebujem všecko sezonní ovoce. DOBROTA

  • Michaela V | 5. 5. 2007 15:00

    Dnes jsem vyzkoušela....je vynikajíííícííííí.Dávám za jedna :-)

  • Zdeňka Raindlová | 18. 4. 2007 12:01

    Simčo, je to přesně tak, jsem autorkou receptu, ale nedopatřením není uvedeno moje jméno. Ocet se také přidává do řady závinových těst a těsta se lépe "táhnou". Ještě jsem nezkoušela těsto připravovat dopředu, ale je pravda, že po odležení se s ním lépe pracuje. Může se však připravovat i hned.

  • Simča Sládková | 18. 4. 2007 10:24

    Ivanko, ten ocet tam není vůbec cítit, dělám podobné těsto a "funguje" bezvadně na sladké věci. Ten ocet slouží k uvolnění lepku z mouky, čímž se těsto stane tažnější, lépe se s ním pracuje. Já bych se po svých zkušenostech přimlouvala k tomu, udělat těsto alespoň hoďku - dvě dopředu a zabalené ve fólii nechat odležet v lednici. Dělávám si ho většinou den dopředu, ale klidně i 2 - 3 dny v lednicic vydrží, takže udělám 2násobnou dávku, půlku upeču hned druhý den a ten zbytek za další dva dny... Mělo by se s ním lépe pracovat....

  • Ivana Přikrylová | 17. 4. 2007 21:11

    Je tam ten ocet nutný? Do sladkých koláčů nebo buchet jsem nikdy nic kyselého nepřidávala. Není to těsto pak moc kyselé?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Máslo Mléko Moučkový cukr Ocet Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

144
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
94
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
77
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Slováček ve střetu s ředitelem nemocnice: Kvůli kritice čínské medicíny!

Slováček ve střetu s ředitelem nemocnice: Kvůli kritice čínské medicíny!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový krémeš
Jablkový krémeš
Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
  • Recepty.cz
  • Jablkový mřížkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact