• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablkový mřížkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový mřížkový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový mřížkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 70
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 6
      ks jablka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • skořice
    • zavařenina
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do mouky prosáté s práškem do pečiva rozsekáme máslo, přidáme cukr, vejce, žloutek, mléko a ocet. Na vále vypracujeme hladké těsto. 2/3 těsta rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu, uděláme zvýšené okraje. Poklademe jablečnou náplní, ze zbylého těsta vytvoříme na povrchu mřížky. Prázdná okénka ozdobíme zavařeninou a pečeme v troubě při 200 °C dorůžova. Ještě teplý koláč posypeme vanilkovým cukrem.
2
Jablečná náplň: oloupaná jablka pokrájíme na dílky, nepatrně podlijeme vodou (asi 2 lžíce), zasypeme 2 lžícemi krystalu a částečně rozdusíme (ne do úplné kaše). Do částečně zchladlé náplně vmícháme skořici a použijeme na koláč.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mřížkový koláč s jablky

Mřížkový koláč s jablky

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 8. 10. 2014 18:01

    Výborný, mě moc chutná. Udělala jsem přesně podle receptu :-*

  • pe3
    pe3 | 27. 10. 2012 14:13

    Taky jsem dělala bez octu a myslím,že to není znát.Je sice křehký,ale moc dobrý :-)

  • Lucie | 13. 10. 2012 16:10

    Zkoušela jsem tento recept na naši Baby shower party a všichni pochválili, celý koláč hned zmizel. nedávala jsem akorát ocet. Výborný, křehký !!! doporučuji <:-)

  • LLenkaa | 24. 1. 2012 19:37

    Příprava je tedy časově náročná, ale jinak jsme spokojení. Nemohu říct, že je to bomba, ale je to vláčný, velice chutný dezert, kterým návštěvu neurazíte. Akorát se těsto hrozně drobí, takže je to na lžičku 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 31. 5. 2011 20:25

    ...výborný, dělám z dvojté dávky na velký plech :-P :-* . Na koláč jsem ještě přidal zbytky tvarohu a borůvkové marmelády co strašily v lednici... Teď je rebarborová sezona a ten samý ovocný rozvar se dá udělat i ní místo jablek...

  • Irena Simonová | 27. 6. 2007 17:06

    Vzala jsem si z vašeho receptu pouze těsto, a jako náplň natřela marmeládou a posypala směsí červeného a černého rybízu plus trochu cukru. Koláč byl výborný a hlavně takle asi spotřebujem všecko sezonní ovoce. DOBROTA

  • Michaela V | 5. 5. 2007 15:00

    Dnes jsem vyzkoušela....je vynikajíííícííííí.Dávám za jedna :-)

  • Zdeňka Raindlová | 18. 4. 2007 12:01

    Simčo, je to přesně tak, jsem autorkou receptu, ale nedopatřením není uvedeno moje jméno. Ocet se také přidává do řady závinových těst a těsta se lépe "táhnou". Ještě jsem nezkoušela těsto připravovat dopředu, ale je pravda, že po odležení se s ním lépe pracuje. Může se však připravovat i hned.

  • Simča Sládková | 18. 4. 2007 10:24

    Ivanko, ten ocet tam není vůbec cítit, dělám podobné těsto a "funguje" bezvadně na sladké věci. Ten ocet slouží k uvolnění lepku z mouky, čímž se těsto stane tažnější, lépe se s ním pracuje. Já bych se po svých zkušenostech přimlouvala k tomu, udělat těsto alespoň hoďku - dvě dopředu a zabalené ve fólii nechat odležet v lednici. Dělávám si ho většinou den dopředu, ale klidně i 2 - 3 dny v lednicic vydrží, takže udělám 2násobnou dávku, půlku upeču hned druhý den a ten zbytek za další dva dny... Mělo by se s ním lépe pracovat....

  • Ivana Přikrylová | 17. 4. 2007 21:11

    Je tam ten ocet nutný? Do sladkých koláčů nebo buchet jsem nikdy nic kyselého nepřidávala. Není to těsto pak moc kyselé?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Máslo Mléko Moučkový cukr Ocet Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

121
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Princezna Kate po léčbě rakoviny: Emotivní poselství!

Princezna Kate po léčbě rakoviny: Emotivní poselství!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový krémeš
Jablkový krémeš
Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
  • Recepty.cz
  • Jablkový mřížkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact