• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablkový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 750
      g jablka
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 50
      g ořechy
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, polovinu těsta obarvíme kakaem. Na plech dáme pečící papír pomazaný tukem, na něj vrstvu strouhaných jablek. Na to nalejeme tmavé těsto a pak světlé. Pečeme v mírné troubě asi 20 min. Po vychladnutí obrátíme, sejmeme papír, potřeme krémem a posypeme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Šlehačkový jablkový závin

Šlehačkový jablkový závin

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový koláč s ořechovým těstem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 12. 5. 2005 12:10

    Sleduji tuto "debatu" o syrovém vajíčku v krému a myslím si, že jeden žloutek v tom množství nemůže ublížit. Nedovedu si představit bramborový salát bez majonézy, sama dělám krém ze šlehaných vajec ve vodní lázni a další recepty - např domácí zmrzlinu, kde je těch vajec více. Prozatím nebyl nikdy za ta léta problém. Je sice pravda, že máme vejce svá, ale asi bych ani nepřemýšlela o těch kupovaných, protože salmonela může být z daleko jiných, podle někoho bezvadných, surovin!! Já sama před lety zažila hroznou salmonelu v jedné nemocnici a ta byla z vařeného kuřecího masa přímo z nemocniční kuchyně!!

  • Dahiba | 12. 5. 2005 12:04

    Katko, speltla jste si rubriku, jestli vám něco nechutná a toužíte se o tom s ostatními podělit klikněte si na Diskuzi a další volba je Co neradi jíte. Nikdo Vám recept přece nevnucuje a pokud nejíte syrové žloutky, zřejmě recept neuděláte a tudíž považuji Váš komentář za bezpředmětný, každý se přece rozhodne podle svých chutí a rozumu jaký recept si uvaří.

  • Katka | 12. 5. 2005 11:47

    Ne majonézu nejím, ráda si ji odepřu a nahradím tvarohem nebo bílým jogurtem. Je to rozhodně zdravější.

  • Sylva K. | 12. 5. 2005 10:52

    do těsta se dává 20 dkg cukru,žloutek také nedávam do krému.Někdy ušlehám jen máslo s cukrem a přidám trochu vřelého mléka.

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 09:37

    V tom případě jistě nejíte ani majonézu apod...

  • Katka | 12. 5. 2005 09:13

    Divit se nebudu, velice dobře vím, že se žloutek do krémů může přidávat. Je však všeobecně známé, že v poslední době je tady hrozba salmonely a jiných infekčních nemocí způsobených právě syrovými vejci nebo jinými nedostatečně upravenými potravinami (včetně tataráku)! Myslím, že je tam ten žloutek zbytečný.

  • Anonym | 11. 5. 2005 15:38

    Kolik se dává cukru do těsta?

  • Jana Tichá | 11. 5. 2005 15:32

    Budete se asi divit, ale syrový žloutek se do krémů skutečně používá. Dávám ho např. do krému nepečené sušenkové rolády, ale taky do domácího vaječňáku(tam je jich několik), nebo koktejlu. Myslím, že to až tolik neuškodí, to já bych spíš nejedla tatarský biftek :o)))

  • Katka | 11. 5. 2005 14:22

    Ten syrový žloutek asi nebude moc zdravý!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Jablka Kakao Máslo Ořechy Polohrubá mouka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Citronová poleva

Citronová poleva

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

154
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
88
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
63
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Jablkový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact