• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový kynutý koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový kynutý koláč

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový kynutý koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g tuk (Rostlinný tuk)
    • 70
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g droždí
    • sůl
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 3
      lžíce strouhané ořechy
    • skořicový cukr
  • Drobenka
    • 50
      g máslo
    • 70
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Do mouky dáme rozehřátý tuk, cukr, vejce, kvásek, sůl, mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme 1 hodinu kynout. Propracujeme a rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme na placku asi 1 cm, dáme na vymazaný plech, posypeme strouhanými ořechy, rozložíme stejnoměrně jablky nakrájenými na jemné plátky, posypeme vanilkovým cukrem.
2
Druhý díl rozválíme a položíme na jablka. Potřeme vejcem a hustě sypeme máslovou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 11. 6. 2012 17:50

    Tak jsem dala testo jen dolu, navrch jablka a drobenku a moooc dobre.. mleka jsem dala 150ml, ale bylo to moc, tak jsem musela hodne dosypavat moukou.. takze z toho mame 1,5 kolace.. jeden jablecny a jeden s hruskovymi povidly.. moc dobre.. :-*

  • Lenka Střelbová | 2. 11. 2008 17:30

    Prosím, kolik toho mléka? Nějak úplně vypadlo ze seznamu ingrediencí.

  • Martina | 23. 9. 2007 13:16

    Přijde mi to málo sladké. Příště přidám asi více cukru...

  • Daniela | 6. 9. 2006 21:52

    Naprosto vynikající, také jsem přidávala mouku, ale výsledek stojí za to!

  • Jana z VM | 24. 8. 2006 06:59

    Je vynikající !! Dala jsem asi dost mléka na zadělání těsta, musela jsem přidávat mouku, ale to vůbec nevadilo. Do drobenky jsem místo mouky dala kokos s postrouhanými lískovými oříšky a jinak jsem postup dodržela. Je to opravdu lahůdka, nadýchaný lehký koláč, který v této době, kdy se musí zpracovávat jablíčka, budu dělat často ! Dávám velikou jedničku !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Jablka Máslo Polohrubá mouka Skořicový cukr Strouhané ořechy Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

220
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
170
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
123
Dýňové latte
Dýňové latte
25
Chřestový salát s kozím sýrem
Chřestový salát s kozím…
22
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Denní horoskop na čtvrtek 25. 9. 2025: Kdo si dá všechny věci do pořádku a kdo sklidí zasloužený úspěch?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

Kauza »únosu« slavného režiséra: Jan Čenský brání Adamce! Nevěří posudku jeho ženy

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Jablkový kynutý koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact