• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový kynutý koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový kynutý koláč

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový kynutý koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g tuk (Rostlinný tuk)
    • 70
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g droždí
    • sůl
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 3
      lžíce strouhané ořechy
    • skořicový cukr
  • Drobenka
    • 50
      g máslo
    • 70
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Do mouky dáme rozehřátý tuk, cukr, vejce, kvásek, sůl, mléko a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme 1 hodinu kynout. Propracujeme a rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme na placku asi 1 cm, dáme na vymazaný plech, posypeme strouhanými ořechy, rozložíme stejnoměrně jablky nakrájenými na jemné plátky, posypeme vanilkovým cukrem.
2
Druhý díl rozválíme a položíme na jablka. Potřeme vejcem a hustě sypeme máslovou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 11. 6. 2012 17:50

    Tak jsem dala testo jen dolu, navrch jablka a drobenku a moooc dobre.. mleka jsem dala 150ml, ale bylo to moc, tak jsem musela hodne dosypavat moukou.. takze z toho mame 1,5 kolace.. jeden jablecny a jeden s hruskovymi povidly.. moc dobre.. :-*

  • Lenka Střelbová | 2. 11. 2008 17:30

    Prosím, kolik toho mléka? Nějak úplně vypadlo ze seznamu ingrediencí.

  • Martina | 23. 9. 2007 13:16

    Přijde mi to málo sladké. Příště přidám asi více cukru...

  • Daniela | 6. 9. 2006 21:52

    Naprosto vynikající, také jsem přidávala mouku, ale výsledek stojí za to!

  • Jana z VM | 24. 8. 2006 06:59

    Je vynikající !! Dala jsem asi dost mléka na zadělání těsta, musela jsem přidávat mouku, ale to vůbec nevadilo. Do drobenky jsem místo mouky dala kokos s postrouhanými lískovými oříšky a jinak jsem postup dodržela. Je to opravdu lahůdka, nadýchaný lehký koláč, který v této době, kdy se musí zpracovávat jablíčka, budu dělat často ! Dávám velikou jedničku !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá mouka Jablka Máslo Polohrubá mouka Skořicový cukr Strouhané ořechy Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
25
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

  • Recepty.cz
  • Jablkový kynutý koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact