Skvělé! Doporučuji čerstvé švestky - pokud použijete kompotované, či mražené doporučuji nechat pořádně okapat, popř. úplně rozmrazit a pořádné osušit. Ale koláč je vážně úžasný. Už se těším, až budou na zahradě švestky!
Tomáš
|26. 1. 2013 16:40
Tohle se mi líbí, jdu na to. Potřebuju se odreagovat. Koukám na našeho prvního svobodně zvoleného hurvínka, jak v první své improvizované tiskovce už stačil urazit plno lidí :-$ , asi se budu v kuchyni odreagovávat celých pět let častěji... :-\ :-(
evča
|21. 11. 2012 22:16
tento koláček je moooooc výborný. Miluju švestkové koláče a s těmi jablíčky je vláčný a fakt mňam mňam dobrotka :-)
Maky
|6. 8. 2012 21:43
koláč má dobrou chuť, ale nevím, zda to bylo těmi jablky, ale koláč nevyběhl a zůstal tenký :-(
Recept jsem si poupravila následovně: INGREDIENCE: 5 větších jablek, 20dg cukru, 4 vejce, 20dg pol.mouka, 1 prášek do pečiva, 135ml oleje ,2PL kakaa, 1KL skořice, 5PL rumu, 1kg švestek, žmolenka + kokos. POSTUP: Jablka nahrubo nasekat,smíchat s cukrem a vejci,prošlehat a přidat ostatní ingredience.Vylít na vymazaný a vysypaný plech kokosem, poklást půlkami švestek a zasypat žmolenkou s kokosem, péct na 180 st.cca 30min. pak trochu ztlumit a dopéct. Po upečení pokapat rumem. a je moc dobrý,foto přikládám
Šárka Rudlová
|16. 5. 2009 18:47
Po vložení plechu s koláčem do trouby jsem si všimla, že jsem do těsta nepřidala máslo :-) Na chuti mu to ale neubralo, díky jablkům je těsto pěkně vláčné. Super.
Iva Pěnkavová
|19. 9. 2008 10:34
Vynikající , moc chutnalo !!!
Mila Foglova
|7. 8. 2007 00:50
zkuste do testa prisdat trosku skorice, je to mnamka
Šárka P
|21. 11. 2006 08:53
Dala jsem dle rady meruňky, koláč nemá chybu.
Jana
|16. 10. 2006 11:45
Zkuste místo švestek dát meruňky.
Hospodyňka
|16. 10. 2006 09:35
Tak tohle byl bezvadný koláč. Spojenectví kakaové buchty s jablkama a na tom švestky s drobenkou je sice neobyklé, ale za to výborné. Tak jako kolegové, kteří psali komentář přede mnou, jsem přidávala mouku. Výsledek ale bezvadný a dávám JEDNIČKU.
Jana Satinská
|24. 9. 2006 18:25
Jsem ráda, že vám koláč chutnal, protože u nás měl už několikrát úspěch :o). S tou moukou máte pravdu, množství závisí většinou na tom, jak jsou použitá jablka šťavnatá. Takže přidávám mouku až nakonec a tzv. "od oka".
Vlasta Šnajdr
|24. 9. 2006 13:22
Je to skvělé. Chce to ale opravdu přidat více mouky, dal jsem tam 180 g. Je to fajn i proto, že to není moc sladké
Tereza Hucková
|10. 9. 2006 15:42
Trochu jsem se bála vyzkoušet tento recept. Většinou se totiž řídím podle komentářů. No a u tohoto receptu žádný nebyl. Přesto jsem to riskla. A jak se říká, že risk je zisk, tak v tomto případě to platilo na 100%. Koláč je výborný. Je jiný než klasický kynutý a právě o to mi šlo. Mohu jen doporučit přidat trochu mouky. Jinak je těsto příliš řídké.